¦Όχι στην απέλαση της συζύγου του νεκρού μετανάστη στη δομή του Ελαιώνα, όχι στον χωρισμό από τα παιδιά της» είναι το σύνθημα – αίτημα της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ).
Η αντιρατσιστική κίνηση με δελτίο Τύπου – καταγγελία περιγράφει το περισταικό του θανάτου του 41 ετών μετανάστη και πατέρα τριών παιδιών και ζητά να δοθεί μονιμότητα στην παραμονή της γυναίκας του στη χώρα, στέγη, τροφή και σχολείο για τα παιδιά του.
Ακολουθεί το δελτίο Τύπου:
«Την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 3πμ και ενώ ο Μηταράκης με το παραμηχανισμό του στη δομή του Ελαιώνα ετοίμαζε τον εκτοπισμό άλλης μιας ομάδας προσφύγων στις 4πμ(!) σε καμπ έξω από την πόλη, ο Βαρές Μοχάμεντ μαζί με τη σύζυγο του έφταναν στη πύλη και απεγνωσμένα ζητούσαν ένα ασθενοφόρο.
Ο Βαρές Μοχάμεντ, ετών 41, πατέρας τριών παιδιών είχε παρκάρει γύρω στις 2πμ για τελευταία φορά το καροτσάκι που μάζευε χαρτόνια και παλιοσίδερα για να ζήσει την οικογένεια του και επέστρεψε στο σπίτι στη δομή του Ελαιώνα. Ζούσε στη χώρα πάνω από έξι χρόνια, χωρίς χαρτιά και η δομή του Ελαιώνα ήταν το καταφύγιο του.
Αισθάνθηκε έντονο πόνο στην καρδιά. Το ασθενοφόρο αργούσε, γύρισε στον οικίσκο του και με ένα ντούς προσπαθούσε να ανακουφιστεί. Εκεί η καρδιά του του τον πρόδωσε και έπεσε χτυπώντας το κεφάλι. Ήταν 3.45πμ . Το ασθενοφόρο έφτασε και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ διαπίστωσαν το θάνατο του. Τον άφησαν για να επιληφθεί η Αστυνομία.
Η Αστυνομία ήρθε στις 8πμ και προσήγαγε την σύζυγο του στο ΑΤ Κολωνού. Μέσα στη θλίψη και το πόνο της, υπέστη ανάκριση αν σκότωσε η ίδια τον σύζυγο της! Με τα τρία μικρά παιδιά της σοκαρισμένα, χωρίς ψυχολογική υποστήριξη, αφού είχαν απολυθεί οι κοινωνικοί λειτουργοί από τις 31/6, να κλαίνε.
Είχε ήδη δεχτεί βαριά προσβολή για τον νεκρό Βαρές με την τοποθέτηση της σωρού του σε ένα βρόμικο φέρετρο, χωρίς κανένα σεβασμό στο τελετουργικό της πίστης τους: να πλένουν δηλαδή το σώμα και σαβανωμένο να το τοποθετούν σε ένα καθαρό φέρετρο αφού το έχουν θρηνήσει.
Και στο τέλος της ανάκρισης οι αστυνομικοί της ανακοίνωσαν ότι συλλαμβάνεται διότι δεν έχει χαρτιά. Τα τρία παιδιά της ζήτησαν να τα πάρει ένας άνθρωπος που την συνόδευε(!). Ήθελαν να την στείλουν στην Αμυγδαλέζα για απέλαση και τα παιδιά της να τα κρατήσει κάποιος άλλος!
Πόσο πόνο μοιράζει αυτό το άθλιο σύστημα σε ανθρώπους κατατρεγμένους; Στο Πακιστάν αυτές τις μέρες οι σαρωτικές πλημμύρες εξ αιτίας της κλιματικής κρίσης κατάπιαν πάνω από χίλιους ανθρώπους και τους έπνιξαν μέσα στις λάσπες. Η Ευρώπη και μόνο γι αυτό το λόγο χρειάζονταν να ανοίξει τα σύνορα στους πλημμυροπαθείς και να τους νομιμοποιήσει. Ψιλά γράμματα για τον Μητσοτάκη και τον Μηταράκη που κήρυξαν το πόλεμο στους πρόσφυγες από τον ‘Εβρο μέχρι τον Ελαιώνα. Ποιος άραγε να ενδιαφερθεί να υπάρχει γιατρός στην δομή του Ελαιώνα όταν θέλει να την ξηλώσει η κυβέρνηση πετώντας στο δρμο όσους δεν έχουν χαρτιά η τσουβαλιάζοντας τους μαζί με τα παιδιά τους στις Αμυγδαλέζες;
Η σύζυγος του Βαρές Μοχάμεντ να πάρει χαρτιά και σπίτι και τα παιδιά της να έχουν φροντίδα και σχολείο. Καμία σκέψη για απέλαση.
Μηταράκη, Θεοδωρικάκο, Μπακογιάννη μη διανοηθείτε να εφαρμόσετε αυτά που έκανε ο Τραμπ όταν χώριζε τις προσφυγομάνες από τα παιδιά τους. Σταματήστε την ρατσιστική εκκένωση του Ελαιώνα γιατί οι ζωές των προσφύγων μετράνε, γιατί ο Βαρές Μοχάμεντ θα ζούσε αν η δομή λειτουργούσε ανθρώπινα και όχι βασανίζοντας τους πρόσφυγες για να αναγκαστούν να δηλώσουν ότι αποδέχονται χωρίς τη θέληση τους την μετακίνηση.
ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ»