Η Airbnb επιστρατεύει την τεχνολογία για να καταπολεμήσει τα πάρτι.

Όπως εξήγησε, εγκαινιάζει τεχνολογικά εργαλεία για να βοηθήσει τους ιδιοκτήτες «να εντοπίζουν κρατήσεις που ενέχουν δυνητικά υψηλό κίνδυνο και να αποτρέπουν αυτούς τους χρήστες από το να εκμεταλλευτούν την πλατφόρμα μας».

Η συγκεκριμένη τεχνολογία, η οποία αρχικά θα χρησιμοποιηθεί σε ΗΠΑ και Καναδά ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί στην Αυστραλία, θα αναλύει τα δεδομένα στο προφίλ κάθε χρήστη της Airbnb για να αξιολογεί το επίπεδο κινδύνου ενός πάρτι.

Πώς θα λειτουργεί

Σύμφωνα με τον Guardian, οι πληροφορίες που θα λαμβάνονται υπόψη περιλαμβάνουν το ιστορικό των αξιολογήσεων ενός χρήστη, τις ημερομηνίες δημιουργίας λογαριασμού, τη διάρκεια των προηγούμενων ταξιδιών και τη φυσική απόσταση από την καταχώριση.

«Είναι αναπόσπαστο μέρος της δέσμευσής μας προς την κοινότητα των ιδιοκτητών – οι οποίοι σέβονται τους γείτονές τους και δεν θέλουν να συμμετέχουν στις καταστροφές περιουσίας και άλλα ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από μη εξουσιοδοτημένα ή ενοχλητικά πάρτι» επισημαίνει η Airbnb.

Οι λογαριασμοί χρηστών που επισημαίνονται από την «τεχνολογία αντι-πάρτι» της Airbnb θα εμποδίζονται να ολοκληρώσουν την κράτησή τους. Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι χρήστες θα μπορούν να κάνουν κράτηση σε ιδιωτικά δωμάτια αντί για ολόκληρα σπίτια. Εξαιρούνται επίσης τα δωμάτια ξενοδοχείων.

Τι έδειξε η δοκιμή στην Αυστραλία

Η Airbnb σημείωσε ότι εφάρμοσε παρόμοια παραλλαγή αυτού του συστήματος στην Αυστραλία τον Οκτώβριο του 2021 και το πιλοτικό πρόγραμμα φέρεται να ήταν πολύ αποτελεσματικό.

Επιπλέον, σημείωσε ότι το πιλοτικό πρόγραμμα κατά των πάρτι στην Αυστραλία είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 35% των μη εξουσιοδοτημένων πάρτι στις περιοχές όπου τέθηκε σε εφαρμογή.

«Τελειώνουμε τώρα την πιλοτική φάση στην Αυστραλία και εφαρμόζουμε το προϊόν σε εθνικό επίπεδο» έγραψε η Airbnb. «Ελπίζουμε σε παρόμοια επιτυχία καθώς αρχίζουμε να το δοκιμάζουμε στις ΗΠΑ και τον Καναδά».