«Με τη χαρακτηριστική της φωνή, με την ξεχωριστή εκφραστικότητά της, με τη μαχητική της προσωπικότητα και το ήθος της, η Ντίνα Κώνστα υπήρξε μια από τις σημαντικότερες καρατερίστες του ελληνικού θεάτρου, ιδιαίτερα αγαπητή στους συναδέλφους της.

Με στέρεες βάσεις από τους διδασκάλους της, την θεατρική της παιδεία και την αγάπη των ανθρώπων που την πίστεψαν από τα πρώτα της βήματα, τη Μαίρη Αρώνη, τον Μάνο Κατράκη, τον Κώστα Μουσούρη, υπηρέτησε με πάθος το θέατρο, ως ουσιαστικό στέλεχος πολλών θιάσων. Στήριξε για χρόνια το Εθνικό Θέατρο με τις ερμηνείες της και στη συνέχεια έκανε μια άλλη δυναμική καριέρα, στην τηλεόραση.

Ερμηνεύοντας χαρακτηριστικούς ρόλους, κόντρα σε ό,τι είχε κάνει μέχρι τότε στο θέατρο, αλλά με το μοναδικό ταλέντο της, έγινε μία από τις πιο αγαπημένες και δημοφιλείς ηθοποιούς της τηλεόρασης. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της, στους συναδέλφους της  και στους πολλούς φίλους της».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης έκανε την εξής δήλωση:

«Το κοινό αγάπησε τη Ντίνα Κώνστα τόσο από τις αμέτρητες θεατρικές της παραστάσεις όσο και από τις ιδιαίτερα δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές την περίοδο της άνθησης της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φωνές του θεάτρου σφράγισε ρόλους και δημιούργησε περσóνες στην τηλεόραση που έκλεβαν κάθε σκηνή και έγιναν οργανικό μέρος της νεοελληνικής ποπ κουλτούρας.

Ηθοποιός με ξεχωριστό ταλέντο,  άποψη και ήθος, μαχητική αγωνίστρια,  αγαπημένη και στοργική συνάδελφος για όσους συνεργάστηκαν μαζί της.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους και στους φίλους της».