Για 6η χρονιά το σινεφίλ κοινό της Λάρισας -και όχι μόνο- ετοιμάζεται να υποδεχθεί από σήμερα Παρασκευή 1 Ιουλίου το Ταράτσα Film Festival, οι προβολές του οποίου πραγματοποιούνται  σε εκλεκτές ταράτσες της θεσσαλικής πρωτεύουσας. Ηδη στις 29 και 30 Ιουνίου στην ταράτσα του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, έγιναν προφεστιβαλικές προβολές από το φετινό πρόγραμμα του Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδος («Νυχτερινός Γιατρός», «Supremes Authentic»).

Από σήμερα  βραβευμένες ταινίες από διεθνή φεστιβάλ θα προβάλλονται σε πέντε ταράτσες της πόλης. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους και οι προβολές θα ξεκινούν στις 21.00 και θα ολοκληρώνονται στις 23.30. Σύμβουλος προγράμματος είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας Artfools, κριτικός κινηματογράφου Ρόμπυ Εκσιέλ.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του ερχόμενου πενθημέρου είναι το κάτωθι:

 

1 Ιουλίου – ΙΕΚ ΑΚΜΗ Λάρισας

Προβολές βραβευμένων ταινιών από το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας-Artfools

 

2 Ιουλίου – Καφενείο η ΓΗ

Προβολές βραβευμένων ταινιών από το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

 

3 Ιουλίου – Κλίμαξ

Προβολές βραβευμένων ταινιών από το 44ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας

 

4 Ιουλίου – Upper

Προβολές ταινιών από το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Λάρισας Artfools + bonus film των Βασίλη Νταόπουλο και Χρήστο Ζήσο.

 

5 Ιουλίου – Καφενείο η ΓΗ

Θεσσαλική πρεμιέρα  για  την βραβευμένη ελληνική ταινία «Μαγνητικά Πεδία» με καλεσμένο τον σκηνοθέτη της, Γιώργο Γούση. Τον συντονισμό της συζήτησης που θα ακολουθήσει κάνει ο Θανάσης Αραμπατζής.

——————————————————–

Η φετινή παράλληλη εκδήλωση του Taratsa Film Festival είναι ένας διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα «Πόλη από ψηλά» που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Φωτογραφική Λέσχη Λάρισας και θα «τρέχει» μέχρι τις 5 Ιουλίου. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στο facebook και το Instagram του Taratsa Film Festival Larisas.

Το φεστιβάλ στηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και τον εκπαιδευτικό όμιλο Μητροπολιτικό Κολλέγιο-ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ενώ στο τέλος κάθε προβολής ο θεατής θα παίρνει ένα συμβολικό δώρο που ετοίμασαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ «Με Αγάπη».

Τρόποι επικοινωνίας/κρατήσεις θέσεων: 6946770148 facebook/Instagram: Taratsa Film Festival Larisas