Η Google με το σημερινό της Doodle τιμάει τα 171 χρόνια από τη γέννηση του εφευρέτη της παλαιότερης μηχανής espresso, Angelo Moriondo. Ο Moriondo (6 Ιουνίου 1851 – 31 Μαΐου 1914) ήταν Ιταλός εφευρέτης, ο οποίος κατοχύρωσε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της παλαιότερης μηχανής espresso το 1884.

Ο Angelo Moriondo προερχόταν από μια επιχειρηματική οικογένεια. Ο παππούς του ίδρυσε μια εταιρεία παραγωγής λικέρ που μετά πήρε τα ηνία ο πατέρας του, ο οποίος αργότερα ίδρυσε τη γνωστή εταιρεία σοκολάτας «Moriondo and Gariglio» μαζί με τον αδερφό του, Agostino και τον ξάδερφό του, Gariglio.

Ο Angelo αγόρασε το Grand-Hotel Ligure στο κέντρο της πόλης Piazza Carlo Felice και το American Bar στη Galleria Nazionale της Via Roma. Μετά, παρουσίασε την εφεύρεσή του για την παραγωγή καφέ espresso στη Γενική Έκθεση του Τορίνο το 1884, όπου του απονεμήθηκε το χάλκινο μετάλλιο.

Η μηχανή κατασκευάστηκε από έναν μηχανικό με το όνομα Martina, που εργαζόταν υπό την άμεση επίβλεψη του εφευρέτη.

Η εφεύρεση στη συνέχεια επικυρώθηκε με διεθνές δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, αφού κατοχυρώθηκε στο Παρίσι στις 23 Οκτωβρίου 1885. Τα επόμενα χρόνια, ο Moriondo δεν σταματούσε να βελτιώνει τη σημαντική εφεύρεσή του.

Ωστόσο, ο Moriondo δεν οδήγησε ποτέ την εφεύρεσή του σε μαζική βιομηχανική παραγωγή και έμεινε στην κατασκευή λίγων χειροποίητων μηχανών που συντηρούσε στις εγκαταστάσεις του.

Το σημερινό Doodle της Google: