Ένας αδιευκρίνιστος μέχρι στιγμής αριθμός αμάχων έχασε σήμερα τη ζωή του από το ρωσικό σφυροκόπημα της περιοχής του Λουγκάνσκ, στην Ουκρανία, έγινε γνωστό από τον τοπικό κυβερνήτη Σέρχιι Γκαϊντάι.

Σε ένα βίντεο με αφορμή το ορθόδοξο Πάσχα, ο Γκαϊντάει είπε «σήμερα, για μία ακόμη φορά, σκοτώθηκαν άμαχοι. Οι συμπατριώτες μας. Οι (Ρώσοι) δεν θεωρούν τίποτα ιερό».

Την ίδια στιγμή συνεχίζεται το αδιέξοδο στη Μαριούπολη, με τους Ουκρανούς να κατηγορούν τη Ρωσία για την αποτυχία δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου. Η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ, κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι δεν σταμάτησαν τις εχθροπραξίες και έτσι δεν ήταν εφικτό να υπάρξει ασφαλής διάδρομος εκτός του λιμανιού της Μαριούπολης.

Το αίτημα προς τον ΟΗΕ

Η Βερεστσούκ είπε ότι η ουκρανική πλευρά θα επιχειρήσει ξανά αύριο να δημιουργήσει ένα ασφαλές πέρασμα εκτός της Μαριούπολης. Κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, που έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει στη Μόσχα προτού επισκεφθεί το Κίεβο την επόμενη εβδομάδα, να ζητήσει να εφαρμοστεί μια κατάπαυση του πυρός και να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι από τη Μαριούπολη.

«Αυτό θα πρέπει ο Γκουτέρες να συζητήσει στη Μόσχα, εάν προετοιμάζεται να μιλήσει σχετικά με την ειρήνη», τόνισε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης.