Σχέδιο δραστικής μείωσης της τιμής του φυσικού αεριού στην εγχωρία αγορά, ώστε να μειωθεί απευθείας η τιμή και της ηλεκτρικής ενέργειας επεξεργάζεται η κυβέρνηση στο βαθμό που η ΕΕ δεν θα προχωρήσει σε συντονισμένα και δραστικά μετρά για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε γενναίες και τολμηρές αποφάσεις προκειμένου να ανακουφίσει τους πολίτες από τα ενεργειακά βάρη που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα.

Οι πληροφορίες ειδικότερα, κάνουν λόγο για μέτρο που θα «χτυπήσει το πρόβλημα στην ρίζα του».

Όπως έγινε αντιληπτό το προηγούμενο διάστημα, το πρώτο μέτρο που αφορούσε τις επιδοτήσεις έδωσε πράγματι «ανάσες» στους καταναλωτές εντούτοις άφηνε εκτεθειμένα, όπως διαπιστώθηκε, τόσο νοικοκυριά όσο και επιχειρήσεις σε διπλάσιους και τριπλάσιους λογαριασμούς, γεγονός που δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, καταλυτής για τις αποφάσεις νέων δραστικών μέτρων θα είναι οι ανακοινώσεις της Eurostat για το έλλειμμα του 2021, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ήταν σημαντικά μικρότερο σε σχέση με το αναμενόμενο, δημιουργώντας έτσι πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Βέρνερ Χόγιερ επισήμανε ότι αν δεν υπάρξουν αποφάσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να βασιστούμε στους εθνικούς μας πόρους, κάτι που θα επιβαρύνει, τους προϋπολογισμούς.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για ευρωπαϊκή αποτυχία αν δεν καταφέρει η ΕΕ να φτάσει σε μια συμφωνία για το θέμα, και υπογράμμισε τον κίνδυνο της επανάκαμψης των δυνάμεων του λαϊκισμού.