Ταμείο Ανάκαμψης: Μισό δισ. ευρώ για έρευνα τάζει ο Χρίστος Δήμας

«Μεταξύ άλλων προχωράμε στην αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών των Ερευνητικών Κέντρων και την ενίσχυση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας» λέει ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας.

Η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης για έρευνα και καινοτομία στην Ελλάδα θα υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Έρευνας & Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σήμερα στην σύνοδο των προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων συζητήσαμε τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Στο επίκεντρο, η αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και οι ευκαιρίες χρηματοδότησης που προσφέρονται για την ενίσχυση της ερευνητικής δραστηριότητας» έγραψε ο υφυπουργός.

«Μεταξύ άλλων προχωράμε στην αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών των Ερευνητικών Κέντρων και την ενίσχυση της βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας.

»Παράλληλα, υποστηρίζουμε οριζόντια όλες τις επιστήμες, δημιουργούμε νέες εμβληματικές δράσεις, ενισχύουμε ερευνητικά προγράμματα και προωθούμε μεταρρυθμίσεις για το οικοσύστημα καινοτομίας».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk