Μονομάχους ενός αξιέξοδου δικομματισμού χαρακτηρίζει τους Αλέξη Τσίπρα και Κυριάκο Μητσοτάκη το ΚΙΝΑΛ απαντώντας ουσιαστικά στις αιχμές του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για το Νίκο Ανδρουλάκη και τη στάση του τελευταίου στο αίτημα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές.

Πρωταθλητές να ζητούν εκλογές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης

«Ο κ. Τσίπρας, που επίσης ξεχνά τις ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή, είναι με τον κ. Μητσοτάκη πρωταθλητές στο να ζητούν εκλογές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Μόνο που ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά την διακυβέρνηση και των δυο. Η χώρα χρειάζεται αλλαγές, που δεν μπορούν να προσφέρουν» αναφέρει χαρακτηριστικά το σχόλιο του ΚΙΝΑΛ.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα από το Ηράκλειο νωρίτερα σήμερα το πρωί. Εκεί ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η κοινωνία πληρώνει τα σπασμένα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μίλησε για σχέδιο έκτακτης ανάγκης που μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να προσφέρει λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Γι’ αυτό πιστεύουμε ότι και καμία άλλη δύναμη η οποία αυτοπροσδιορίζεται ως προοδευτική δεν μπορεί να κλείνει τα μάτια σε αυτό το αίτημα. Αν δεν ζητάς εκλογές θέλεις να παραμείνει στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη για να συνεχίσει να λεηλατεί την κοινωνία».

Η περιπέτεια της χώρας θα είχε τελειώσει νωρίτερα αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν επένδυαν στο διχασμό, σχολίασε μεταξύ άλλων το ΚΙΝΑΛ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαίωσαν και σήμερα το ρόλο  τους ως μονομάχοι ενός αδιέξοδου για την κοινωνία δικομματισμού. Ξεχνά ο κ. Μητσοτάκης ποιος ευθύνεται για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2004-2009 που οδήγησε τη χώρα σε συνθήκες χρεοκοπίας αλλά και ποιοι πήραν τις δύσκολες αποφάσεις, όταν ο ίδιος και η ΝΔ «πετροβολούσαν» από τα «Ζάππεια».

»Η περιπέτεια της χώρας θα είχε τελειώσει πολύ νωρίτερα -όπως στην Πορτογαλία- αν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δεν επένδυαν στο διχασμό. Προσβάλλει, δε, τους Έλληνες πολίτες που σήμερα δοκιμάζονται πολλαπλώς από τις δικές του μεροληπτικές και ατελέσφορες πολιτικές και αντί πανηγυρισμών για τις δήθεν επιτυχίες της κυβέρνησης, αναμένουν μέτρα προστασίας και μόνιμους μηχανισμούς υποστήριξης του βιοτικού τους επιπέδου.

»Ο κ. Τσίπρας, που επίσης ξεχνά τις ευθύνες της Κυβέρνησης Καραμανλή, είναι με τον κ. Μητσοτάκη πρωταθλητές στο να ζητούν εκλογές από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Μόνο που ο ελληνικός λαός πλήρωσε ακριβά την διακυβέρνηση και των δυο. Η χώρα χρειάζεται αλλαγές, που δεν μπορούν να προσφέρουν».