Το ποσοστό του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει συνταξιοδοτηθεί είναι σημαντικά υψηλότερο σε σχέση με τις εποχές προ κορωνοϊού, σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Federal Reserve.

Πιο συγκεκριμένα, περίπου 2,6 εκατομμύρια ηλικιωμένοι εργαζόμενοι συνταξιοδοτήθηκαν πάνω από τις συνηθισμένες τάσεις από την έναρξη της πανδημίας πριν από δύο χρόνια, με βάση τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων της Κεντρικής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος συνταξιοδότησης των ΗΠΑ, οι δικαιούχοι εργαζόμενοι λαμβάνουν ένα ποσοστό του προ-συνταξιοδοτικού τους εισοδήματος σε μηνιαίες πληρωμές από την κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να αρχίσουν να λαμβάνουν πληρωμές Κοινωνικής Ασφάλισης στην ηλικία των 62 ετών, με τις πλήρεις παροχές να έρχονται στην ηλικία των 66 ή 67 ετών ανάλογα με την ημερομηνία γέννησής τους.

Ωστόσο, όπως σημειώνει το Bloomberg, παρά την αύξηση του αριθμού των baby boomers (δηλαδή αυτών που γεννήθηκαν μεταξύ 1946 και 1964) που λένε σε έρευνες ότι συνταξιοδοτήθηκαν, οι αιτήσεις για παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης ήταν αρκετά σταθερές, με βάση τους υπολογισμούς του Κέντρου Ερευνών Συνταξιοδότησης του Boston College.

Περίπου το 0,1% του πληθυσμού των ΗΠΑ, ηλικίας 55 ετών και άνω, υποβάλλει αίτηση κάθε μήνα, κάτι που συνάδει με αυτό που συνέβαινε πριν από την πανδημία.

Πάντως, η έλλειψη καταθέσεων κοινωνικής ασφάλισης είναι λίγο μυστήριο για τους οικονομολόγους στο Κέντρο Έρευνας Συνταξιοδότησης των ΗΠΑ. Οι ηλικιωμένοι Αμερικανοί αισθάνονται συχνά την ανάγκη να υποβάλουν αίτηση για επιδόματα αυτοπροσώπως, επομένως το κλείσιμο των τοπικών γραφείων της Υπηρεσίας Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη διάρκεια της πανδημίας μπορεί να είχε αποτρέψει ορισμένους από το να υποβάλουν αίτηση.

Πηγή ot.gr