Τα μέτρα για την ακρίβεια και τα καύσιμα εξειδικεύουν σήμερα στις 8:30 οι αρμόδιοι υπουργοί της κυβέρνησης, μετά το χθεσινό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τους υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη.

Την παρουσίαση θα συντονίσει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Δείτε live

Το μήνυμα Μητσοτάκη

Το νέο πακέτο στήριξης των πολιτών απέναντι στο κύμα ακρίβειας ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα ύψους 1,1 δισ. ευρώ, τα οποία θα αφορούν νοικοκυριά με εισόδημα ως 30.000 ευρώ, δηλαδή 3,2 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες.

Παράλληλα, εξήγησε πως οι ρυθμίσεις αφορούν όλα τα μέτωπα της ακρίβειας.

«Την τόνωση του εισοδήματος με ένα έκτακτο επίδομα στους χαμηλά αμειβόμενους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Τη στήριξη των οικογενειών με παιδιά, που έχουν σήμερα και τα περισσότερα έξοδα. Τη γενναία επιδότηση των λογαριασμών ρεύματος. Αλλά και τη μερική απορρόφηση των αυξήσεων στα καύσιμα, με την κάλυψη 180 λίτρων για την κίνηση των οχημάτων. Ενώ συνδυάζονται με ειδικές μέριμνες για τους αγρότες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα».

«Και, βέβαια, όλα αυτά πλαισιώνονται από τον νέο, χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ και από την επικείμενη δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού. Γιατί οι μισθοί στη χώρα μας είναι, δυστυχώς, ακόμα χαμηλοί. Και η ακρίβεια ροκανίζει το διαθέσιμο εισόδημα» συμπλήρωσε.

Υπογράμμισε, δε, πως τα εν λόγω μέτρα «θα ισχύουν για τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Τέλος, τόνισε πως η εφαρμογή των μέτρων «θα είναι απλή και θα εξηγηθεί αύριο (σ.σ. σήμερα) αναλυτικά από τους αρμόδιους υπουργούς».