Πριν από λίγο η κυβέρνηση Ντράγκι έκανε γνωστό ότι η Ιταλία αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη, μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Το ίδιο ανακοίνωσαν  και άλλες χώρες.

Ειδικότερα, η Ολλανδία θα κλείσει τον εναέριο χώρο της για τα ρωσικά αεροσκάφη από απόψε το βράδυ, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών της χώρας.

«Δεν υπάρχει χώρος στον ολλανδικό εναέριο χώρο για ένα καθεστώς που ασκεί περιττή και στυγνή βία», έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Μαρκ Χάρμπερς.

«Επομένως, η Ολλανδία προετοιμάζεται να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη απόψε».

Παράλληλα, η Ισλανδία αποφάσισε να κλείσει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροσκάφη, μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, έγραψε σε tweet ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Τόρντις Κόλμπρουν Γκιλφαντοτίρ.

Και η κυβέρνηση του Λουξεμβούργου ανακοίνωσε επίσης, σε ένα δελτίο τύπου, ότι «προετοιμάζει τις απαραίτητες ειδοποιήσεις για να κλείσει» τον εναέριο χώρο της στις ρωσικές αεροπορικές εταιρείες από σήμερα.

Ποιες ακόμη χώρες έχουν κλείσει τα εναέρια σύνορά τους

Νωρίτερα σήμερα Κυριακή και η Φινλανδία είχε ανακοινώσει ότι κλείνει τον εναέριο χώρο της στα ρωσικά αεροπλάνα.

Η Φινλανδία «ετοιμάζεται να κλείσει τον εναέριο χώρο της στη ρωσική εναέρια κυκλοφορία», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Μεταφορών της χώρα που διατηρεί σύνορα 800 μιλίων με τη Ρωσία.

Βουλγαρία, Τσεχική Δημοκρατία, Εσθονία, Γερμανία και Πολωνία έχουν επίσης αποκλείσει τον εναέριο χώρο τους στις ρωσικές πτήσεις, προκαλώντας τεράστιες παρακάμψεις.

Το Σάββατο, η Λιθουανία δήλωσε επίσης ότι θα μπλοκάρει τις ρωσικές πτήσεις.