Τα μεγάλα κουπιά της γόνδολας με τους βελούδινους καναπέδες σε emperor red έκαναν έναν μονότονο ήχο μόλις έρχονταν σε επαφή με το νερό. Ο μεγαλοεφοπλιστής, μεγαλογαιοκτήμων Ντίντης Ευπαλίδης ανασήκωσε για λίγο το σώμα του από το αυτοκρατορικού τύπου κάθισμα. Προσπάθησε να «κοιτάξει» το πρόσωπό του μέσα στην υδάτινη επιφάνεια, όπως έκανε αιώνες πριν ο Κόμης Μοντεχρίστος.

Τελικά δεν μπόρεσε να διακρίνει ούτε καν αυτή την… αρχαιοελληνική του μύτη και τα υπερήφανα ζυγωματικά. Το νερό ήταν τόσο βρώμικο, που και αυτό ακόμα το χειροποίητο εκρού πουλόβερ του ιταλικού οίκου Brunello Cuccinelli έμοιαζε να έχει εξαφανιστεί, έτσι όπως το πανάκριβο, κινηματογραφικού τύπου, palazzo της διεθνούς φήμης οικογένειας επιχειρηματιών και συλλεκτών Πινό έδειχνε να «αγγίζει» το… καπέλο του ρωμαλέου γονδολιέρη. Ο μονότονος ήχος από τα κουπιά συνεχιζόταν.

Το super model Τίτι Βανίλι ένιωσε να νυστάζει έτσι όπως η γόνδολα συνέχιζε το ταξίδι της στο γκρίζο, μελαγχολικό τοπίο.

Ο Ντίντης Ευπαλίδης έριξε μια γρήγορη ματιά στη συνοδό του, τη στιγμή ακριβώς που κάποιες χλωμές, χρυσαφένιες αχτίδες του ήλιου έπεφταν στα μακριά, πλατινέ μαλλιά της. Σκέφθηκα ότι κάποιος από τους πίνακες της κολεξιόν Πινό θα μπορούσε να «αποτυπώσει» την ψυχρή, «κρυστάλλινη» αλλά μαγευτική ομορφιά της Τίτι Βανίλι. Μέσα ακριβώς στο εμβληματικό κτίριο Palazzo Grassi. Η Punta Della Dogana προσκαλεί σε σαγηνευτικές βόλτες…