Το μήνυμα της κυβέρνησης για τις καταλήψεις στα ΑΕΙ – Τι θα γίνει με την άδεια ειδικού σκοπού σε γονείς μαθητών που νοσούν

«Αυταρχικές συμπεριφορές, «παράγκες», βιαιότητες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο που θέλει να προσφέρει η Πολιτεία και η ελληνική οικογένεια στα παιδιά της» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος

Σκληρό μήνυμα για τα φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικότερα στις περιπτώσεις όπου πραγματοποιούνται καταλήψεις, στέλνει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κάθε φορά που θα μπαίνουν να κάνουν κατάληψη σε χώρους των ΑΕΙ η Αστυνομία θα τους βγάζει έξω.

Στο θέμα αναφέρθηκε σήμερα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Αυταρχικές συμπεριφορές, «παράγκες», βιαιότητες δεν έχουν θέση στο πανεπιστήμιο που θέλει να προσφέρει η Πολιτεία και η ελληνική οικογένεια στα παιδιά της. Τα Πανεπιστήμια είναι χώροι μάθησης και όχι στέκια για μπαχαλάκηδες» τόνισε ο Υπουργός και πρόσθεσε:

«Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι»

«Αυτά δεν είναι λόγια· είναι πράξεις, πλέον. Απελευθερώθηκαν όλοι οι χώροι και αποδόθηκαν στους φοιτητές και τους καθηγητές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο γίνεται και θα γίνεται σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας. Πάντα με σεβασμό στη δημοκρατική νομιμότητα, σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές οι οποίες έχουν την ευθύνη της εφαρμογής των σχεδίων ασφαλείας, καθιερώνοντας την ελεγχόμενη είσοδο στα πανεπιστήμια. Το τελευταίο χρονικό διάστημα η Αστυνομία έχει παρέμβει 5 φορές. Από τα 15 άτομα, που χθες το πρωί συνέλαβε η Ελληνική Αστυνομία στο ΑΠΘ, οι περισσότεροι δεν είχαν σχέση με το πανεπιστήμιο. Ουσιαστική ήταν η παρέμβαση και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο όπου 6 άτομα είχαν κινητοποιηθεί για να γκρεμίσουν έναν τοίχο μέσα στο Ίδρυμα» σημείωσε μιλώντας στο Open και στο ραδιόφωνο Παραπολιτικά Fm.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε ότι έχει υπάρξει μια ιδιότυπη ανοχή σε τέτοιου είδους φαινόμενα, για πολλά χρόνια. Φαινόμενα τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με φοιτητικά κινήματα και άλλες καταστάσεις που είχαν διαμορφωθεί στη χώρα μετά το τέλος της δικτατορίας το 1974.Διαβεβαίωσε ότι σε κάθε περίπτωση, η Ελληνική Αστυνομία, όταν με νόμιμο τρόπο καταγγέλλεται από τις Πρυτανικές Αρχές παραβίαση των νόμων, θα παρεμβαίνει, θα κάνει το καθήκον της και όσοι παρανομούν θα οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Τι θα γίνει με τις άδειες ειδικού σκοπού

Την Τετάρτη, αναμένεται να γίνουν γνωστές οι λεπτομέρειες για την άδεια ειδικού σκοπού γονέων που τα παιδιά τους νοσούν από κοροναϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρξει συνεννόηση να έχει αναδρομική ισχύ για να καλύψει και όσους χρεώθηκαν ημέρες από την τακτική τους άδεια γι΄ αυτόν τον λόγο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk