Σε σύγκρουση κορυφής μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα οδηγείται η πολιτική αντιπαράθεση για την πανδημία και το τέταρτο κύμα που καλπάζει. Εν αναμονή του αυριανού διαγγέλματος του πρωθυπουργού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε πως θα απαντήσει και αυτός μέσω τηλεοπτικού του μηνύματος κάνοντας λόγο για παράσταση-κοροϊδία του κ. Μητσοτάκη.

Προτροπή σε εμβολιασμό για πρώτη και τρίτη δόση

Με την επιστροφή του από το Λονδίνο ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε νέο διάγγελμα προς τους πολίτες και σύμφωνα πληροφορίες αναμένεται να απευθύνει μια ακόμη ισχυρή προτροπή για εμβολιασμό με την 3η δόση του εμβολίου ενώ ακόμη πιο ισχυρή θα είναι η παραίνεσή του προς τους ανεμβολίαστους να κάνουν έστω και τώρα την πρώτη δόση για να μην περάσουν Χριστούγεννα με αυστηρούς περιορισμούς.

Τέλος θα ξεκαθαρίσει ότι η οικονομία δεν θα ξανακλείσει χωρίς όμως να αποκλείονται επιμέρους περιορισμοί. Ουσιαστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αναμένεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, κυρίως θα στείλει το μήνυμα πως αν δεν αλλάξει η στάση των πολιτών σε σχέση με το εμβόλιο τότε θα οδηγηθούμε σε Χριστούγεννα και γιορτές δύο ταχυτήτων με περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους.

Διαγγέλματα αυτοθαυμασμού

Ο Αλέξης Τσίπρας από την δική του πλευρά ωστόσο ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους και προαναγγέλλει την απάντησή του στο διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο. Ως εδώ όμως η κοροϊδία. Αμέσως μετά, θα κάνω δημόσια δήλωση σε όλα τα ΜΜΕ», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να κατηγορήσει προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη ότι έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, δεν παίρνει τις δύσκολες αποφάσεις υπο το φόβο του πολιτικού κόστους και στη δική παραίνεση για εμβολιασμό δεν αποκλείεται να μιλήσει για επέκταση των εμβολιασμών σε συγκεκριμένους κλάδους εργαζομένων.

Μια πρώτη γεύση της αυριανής αντιπαράθεσης των κ.κ. Μητσοτάκη και Τσίπρα δόθηκε σήμερα από τις απαντήσεις και ανταπαντήσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Τσίπρας βρίσκεται σε διαρκή αντιπολιτευτική παράκρουση. Από την αρχή της πανδημίας λέει «όχι σε όλα», εργαλειοποιεί τους νεκρούς και κλείνει διαρκώς το μάτι στους ανεμβολίαστους» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πρόσθεσε δε ότι «πριν καν ανακοινωθεί επισήμως ότι θα κάνει δήλωση ο πρωθυπουργός, προαναγγέλλει (σ.σ. ο Αλέξης Τσίπρας) ότι θα απαντήσει. Με απλά λόγια χωρίς να περιμένει καν να ακούσει τι θα ειπωθεί έχει ήδη έτοιμη την απάντηση».

«Ενημερώνουμε τον κ. Οικονόμου ότι αν κάποιος βρίσκεται σε παράκρουση, αυτός είναι ο κ. Μητσοτάκης που παρά τους 17.000 νεκρούς παριστάνει ότι κυβερνά μια άλλη χώρα και μιλά για covid free καλοκαίρι και για επιτυχία του εμβολιαστικού προγράμματος, ενώ καθημερινά έχουμε ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων και συμπολίτες μας να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ» απάντησε», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κατάσταση είναι οριακή»

Στην πρόσφατη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων πολλοί τάχθηκαν υπερ της ανάγκης να ληφθούν νέα μέτρα και στην εστίαση. Ο Υπουργός Υγείας όμως εξήγησε με τα σημερινά δεδομένα δεν χρειάζονται νέα μέτρα.

Ο διευθυντής μονάδας εντατικής θεραπείας στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος, ωστόσο με δραματικούς τόνους μιλώντας στο MEGA, περιγράφει τη ζοφερή κατάσταση και απευθύνει έκκληση για τη λήψη μέτρων.

«Παίζουν τις κουμπάρες. να μην έχουν το θάρρος να αναλάβουν τις ευθύνες. Να πάρουν μέτρα αυτή τη στιγμή», ανέφερε. Οι γιατροί βλέπουν το υγειονομικό σκέλος της κρίσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να έχει ευρύτερη οπτική στην κρίση πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Συγκρατημένη αισιοδοξία πάντως προκαλούν στο Μέγαρο Μαξίμου τα στοιχεία των εμβολιασμών καθώς δε δυο εβδομάδες κλείστηκαν σχεδόν 200.00 ραντεβού για την πρώτη δόση ενώ αυξητικά διαρκώς είναι τα στοιχεία για τα ραντεβού της τρίτης δόσης.