Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) με μια καυστική ανακοίνωσή της κατηγορεί την κυβέρνηση ότι οι καταγγελίες καταρρίπτουν το «προπαγανδιστικό επιχείρημα πως δήθεν «δεν βρίσκει γιατρούς να προσλάβει»».

Η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι χρειάστηκε η παρέμβασή της «για να προχωρήσει η διαδικασία προσλήψεων μόνιμων γιατρών στην 1η ΥΠΕ, για θέσεις που είχαν προκηρυχθεί πριν από 2 ολόκληρα χρόνια και η οποία διακόπηκε με άνωθεν εντολές στο στάδιο της προφορικής συνέντευξης».

Ο Ομοσπονδία προσθέτει ακόμα ότι: «Από τις επίσημες ηλεκτρονικές πλατφόρμες συμβουλίων επιλογής Επιμελητών των ΥΠΕ, προκύπτει πως οι συνάδελφοι που θέλουν να προσληφθούν ως Επιμελητές στο ΕΣΥ είναι πάρα πολλοί (πχ ενδεικτικά μόνο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθήνας για 1 θέση Επιμ. Β’ Παθολόγου οι υποψήφιοι είναι 38 και 1 θέση Επιμ. Β’ Αναισθησιολόγου οι υποψήφιοι είναι 21).

Επίσης, η ΟΕΝΓΕ στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι: «Από τη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χανίων μετακινείται αναγκαστικά γιατρός εντατικολόγος προς άλλο τμήμα εκτός ΜΕΘ, ενώ ήδη από την ίδια ΜΕΘ έχει μετακινηθεί άλλος ένας γιατρός προς άλλο νοσοκομείο«.

Η ΟΕΝΓΕ, τέλος, καλεί την κυβέρνηση «να σταματήσει τα ψέματα» και να υλοποιήσει το αίτημα που έχει διατυπώσει η ΟΕΝΓΕ ήδη από τον Μάρτιο του 2020 για μαζικές προσλήψεις μόνιμων Επιμελητών στο ΕΣΥ,«μόνο με έλεγχο των τυπικών τους προσόντων και για μονιποίηση του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Η ανακοίνωση των νοσοκομειακών γιατρών