Το ότι η Ελλάδα είναι πολύ περισσότερα πράγματα από τον ήλιο και τις καταπληκτικές θάλασσες της αποδεικνύουν οι Financial Times με ένα υπέροχο οδοιπορικό στα Ζαγοροχώρια.

Τονίζοντας πως στην Ελλάδα ο τουρισμός είναι 360 μοίρες/365 ημέρες τον χρόνο, το βρετανικό μέσο αναδεικνύει με μοναδικό τρόπο τον ηπειρωτικό προορισμό, ο οποίος όχι μόνο σε μαγεύει με το φυσικό του περιβάλλον αλλά και σε «αιχμαλωτίζει» σε μία μοναδική εμπειρία με το πλήθος δραστηριοτήτων του.

Στο άρθρο γίνεται εκτενής αναφορά στο φαράγγι του Βίκου και τις πηγές του Βοϊδομάτη, όπου όπως διαπίστωσε και η δημοσιογράφος Κάθριν Φεργουέδερ, το νερό είναι πάντα παγωμένο, ακόμα και το καλοκαίρι.

Γράφοντας απλώς όλα όσα παρατηρεί, η βρετανή δημοσιογράφος ένιωσε απόλυτα εναρμονισμένη με τη άγρια ομορφιά των βουνών αλλά και τη ζεστή φιλοξενία των ανθρώπων.

«Ο ήχος των κουδουνιών των προβάτων αντηχεί στις πλαγιές των λόφων στην Αρίστη. Τα άγρια ​​κυκλάμινα, που φαίνονται να ανθίζουν  σαν από θαύμα  μέσα στο γυμνό βράχο, χρησιμοποιήθηκαν από τους περιβόητους Βικογιατρούς τον 18ο  αιώνα», σημειώνει στο άρθρο.

Από το άρθρο φυσικά δεν λείπει και η γλαφυρή και εμπεριστατωμένη περιήγηση στο Μονοδένδρι, στην πανέμορφη δρακόλιμνη της Τύμφης , στην σκάλα του Βραδέτου «με τα περισσότερα από χίλια λιθόστρωτα σκαλοπάτια που ανεβαίνουν στην πλαγιά του βουνού προς το χωριό», στην Μονή Παναγίας Σπηλιώτισσας, αλλά και στην γέφυρα της Κλειδωνιάς, ενώ διαβάζοντας κανείς για την τοπική γαστρονομία νιώθει την παράδοση να φρεσκομυρίζει από τόσο μακριά.