Μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, που έφυγε από κοντά μας πριν λίγες ημέρες, διοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Ωρωπού, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 20.00, στον εξωτερικό χώρο των Παλιών Φυλακών.

Πρόκειται για τις φυλακές όπου υπήρξε κρατούμενος το 1969 για τα πολιτικά του φρονήματα, την περίοδο της δικτατορίας.

Η πολιτιστική εβδομάδα ξεκινάει στις 24 Σεπτεμβρίου  και τελειώνει την Παρασκευή 1η Οκτωβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται το πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής για το καλοκαίρι 2021.

Οι εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις και οι ξεχωριστές συναυλίες έχουν επιλεγεί από την Περιφέρεια -με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη και αρωγούς την Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, Μαίρη Βιδάλη και τον Τομεάρχη Πολιτισμού-Περιφερειακό Σύμβουλο, αρμόδιο για τις θεατρικές και μουσικές εκδηλώσεις, Χάρη Ρώμα– στο πλαίσιο των δημοτικών φεστιβάλ και εν γένει πολιτιστικών εκδηλώσεων των Δήμων της Αττικής.

Έναρξη με αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη

Στις 24 Σεπτεμβρίου στις 20:30 συναυλία με την Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» στις παλιές φυλακές Ωρωπού.

Από μουσική ξεχειλίζει και η επόμενη ημέρα, 25 Σεπτεμβρίου, στις 21:00 με τις συναυλίες της Μελίνας Κανά και των Τακίμ στη λίμνη του άλσους της Νέας Φιλαδέλφειας και του Μιχάλη Δημητριάδη στον αύλειο χώρο του πρώην δημοτικού σχολείου της Δημοτικής Ενότητας Ερυθρών του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας καθώς και τα μουσικά αφιερώματα στη Βίκυ Μοσχολιού, στο Δημαρχείο της Αγίας Βαρβάρας στο συνθέτη Μιχάλη Σουγιούλ και στα Αρχοντορεμπέτικα από τη Δημοτική Αθηναϊκή Χορωδία και Μαντολινάτα Εξαρχείων-Νεαπόλεως «Ο Διονύσιος Λαυράγκας» στην πλατεία Σουρμένων του Δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού.

Στις 26 Σεπτεμβρίου γίνεται η Αναπαράσταση της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στο Ευριπίδειο θέατρο του Δήμου Σαλαμίνας, στις 19:00.

Το Μουσικοχορευτικό φεστιβάλ «Παραδοσιακό μουσικό και χορευτικό πανόραμα» πραγματοποιείται στις 27 Σεπτεμβρίου στο θέατρο πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:30 και το πολιτιστικό καλοκαίρι της Περιφέρειας Αττικής ολοκληρώνεται την 1η ημέρα του Οκτωβρίου στο θέατρο πάρκου «Αντώνης Τρίτσης» στις 20:00 με τη συναυλία του Γιώργου Τσαλίκη.