Ανασχηματισμός – Η μεγάλη έκπληξη έγινε με τον Βαγγέλη Αποστολάκη

Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκπληξη του ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε καθώς πρόκειται για άνοιγμα στον κεντρώο χώρο αλλά και για ένα σοβαρό πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Βαγγέλης Αποστολάκης είχε πολύ στενές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης και υπουργός Άμυνας επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετείται στην θέση του υπουργού Πολιτικής προστασίας.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκπληξη του ανασχηματισμού που ανακοινώθηκε καθώς πρόκειται για άνοιγμα στον κεντρώο χώρο αλλά και για ένα σοβαρό πλήγμα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο Βαγγέλης Αποστολάκης είχε πολύ στενές σχέσεις με τον Αλέξη Τσίπρα και στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο ικανότατος πρώην αρχηγός ΓΕΕΘΑ, αναλαμβάνει ένα πολύ δύσκολο χαρτοφυλάκιο, νέο χαρτοφυλάκιο που δημιουργήθηκε από την ανάγκη μετά τις πυρκαγιές και την καταστροφή στο περιβάλλον.

Ο νέος υπουργός πρέπει να «τρέξει» άμεσα μια σειρά από διαδικασίες και να ξεμπλοκάρει προβλήματα του δημοσίου τομέα προκειμένου να υπάρξει ένα ταχύτατο σχέδιο ανασυγκρότησης των πληγεισών περιοχών.

Μαζί με τον Σταύρο Μπένο θα πρέπει να συνεργαστεί για την ανασυγκρότηση της Εύβοιας αλλά και με τον κ. Τριαντόπουλο ο οποίος διαχειρίζεται ήδη ένα κομμάτι αυτού του τομέα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: Ο πρωθυπουργός επέλεξε για το χαρτοφυλάκιο της πολιτικής προστασίας και της πυροσβεστικής, μια υπερκομματική προσωπικότητα , έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019. Ο κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το 2019, και υπουργός εθνικής άμυνας. Έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και φυσικά το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου με βάση πολύχρονη εμπειρία του στις ένοπλες δυνάμεις τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης.

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης γεννήθηκε το 1957 στο Ρέθυμνο της Κρήτης και η καταγωγή του είναι από τον Πετρέ Γερανίου Ρεθύμνης. Έχει αποφοιτήσει από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

από το Σχολείο Υποβρυχίων Καταστροφών της Διοικήσεως Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) από όλα τα σταδιοδρομικά Σχολεία εσωτερικού από το Amphibious Warfare School (ΗΠΑ) από το Advanced Mine Warfare School (Βέλγιο) από τη Ναυτική Σχολή Πολέμου

Από το 1998 ως το 2001 ήταν διοικητής της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ). Επίσης έχει υπηρετήσει, μεταξύ άλλων, στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου (ΝΔΑ) και στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) ως Αρχιεπιστολέας, στο STRIKEFORNATO ως Deputy COS, στο ΓΕΝ ως Διευθυντής Β’ Κλάδου, στο Αρχηγείο Στόλου ως Υπαρχηγός, καθώς και στο ΓΕΕΘΑ ως Επιτελάρχης και Υπαρχηγός.[2]

Στις 7 Μαρτίου 2013 ανέλαβε καθήκοντα αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού. Από τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 ανέλαβε, κατόπιν αποφάσεως του ΚΥΣΕΑ, την ηγεσία των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων ως αρχηγός ΓΕΕΘΑ, διαδεχόμενος τον στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Στις 13 Ιανουαρίου 2019 ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Έθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Πάνο Καμμένο, παραδίδοντας τα καθήκοντα του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στον μέχρι τώρα υπαρχηγό αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Φλώρο. Ανέλαβε καθήκοντα στις 14 Ιανουαρίου και παρέμεινε στο αξίωμα έως τις 9 Ιουλίου του 2019.

Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά. Ένα εξ αυτών είναι ο τηλεοπτικός σεφ και διαγωνιζόμενος στο Master Chef, Γιάννης Αποστολάκης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
Σίβυλλα
Helios Kiosk