Τραγανές μπουκιές κοτόπουλου

Τις πανάρουμε με…τσιπς και τις σερβίρουμε με μουστάρδα μελιού

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 30′, Αναμονή 20′, Ψήσιμο 15′- 20′

ΥΛΙΚΑ (για 15 μπουκιές)

300 γρ. στήθος κοτόπουλου, σε μικρά καρέ

400 γρ. γάλα φρέσκο

1-2 πακέτα τσιπς της αρεσκείας μας

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα μουστάρδας

150 γρ. μουστάρδα απαλή

70 γρ. μουστάρδα ντιζόν

100 γρ. μέλι θυμαρίσιο

2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο γάλα για 20 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Θρυμματίζουμε τα τσιπς σε μικρά κομμάτια. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το γάλα και αλατοπιπερώνουμε ελαφριά, ανάλογα με το πόσο αλμυρά είναι τα τσιπς. Περνάμε τις μπουκιές κοτόπουλου από τα θρυμματισμένα τσιπς και τα πιέζουμε να κολλήσουν καλά επάνω. Βάζουμε τις παναρισμένες μπουκιές πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Σερβίρουμε τις μπουκιές με τη σάλτσα δίπλα ως ντιπ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk