Ο Πέδρο Μαρτίνς το δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου την παραμονή του παιχνιδιού: «Να δείξουμε αντίδραση, να δώσουμε απάντηση»! Και αυτό ακριβώς έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στη Σλόβαν Μπρατισλάβας, στο πρώτο παιχνίδι για τα Play Off του Europa League: επικράτησε 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και μετέτρεψε τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία, εξασφαλίζοντας ουσιαστικά την πρόκριση στους ομίλους!

Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν απόλυτα προσηλωμένοι στο σκοπό τους και ήταν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στους αντιπάλους τους να σκεφτούν ότι θα φύγουν με κάτι καλό από τον Πειραιά.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι φιλοξενούμενοι έκαναν την πρώτη τελική τους στο 85’ με τον Βάις, ενώ οι παίκτες του Μαρτίνς μπορούσαν να σκοράρουν και άλλα γκολ! Κυρίως, έχουν την άνεση να σκέφτονται από σήμερα την επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Γιατί ανεξαρτήτως από την απόδοση τους, το πιο σημαντικό ήταν πως οι «ερυθρόλευκοι» το ήθελαν. Είχαν ανάγκη από μία καλή εμφάνιση, που θα τους τόνωνε το ηθικό και θα έδινε μία απάντηση ότι ο αποκλεισμός από τη Λουντογκόρετς ήταν απλώς μία κακή στιγμή στην πορεία των πρωταθλητών Ελλάδας.

Οι ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς το απέδειξαν και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τη διαδικασία των προκριματικών, αφού μόνο οι ίδιοι μπορούν να αποκλείσουν τους εαυτούς τους στη ρεβάνς της Σλοβακίας…

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν, αλλά είναι εμφανές ότι υστερούν σε ποιότητα και σε ικανότητες σε σχέση με τους «ερυθρόλευκους». Όταν ο Ολυμπιακός ανέβαζε την ένταση και την πίεση, η Σλοβαν δεν είχε αντοχή να τις ξεπεράσει.

Είναι χαρακτηριστικό το διάστημα από το 20′ έως το 35′, όταν ο πρωταθλητής Ελλάδας έκανε τη μία ευκαιρία μετά την άλλη μέχρι το 1-0 από τον Μάντι Καμαρά. Και από τη στιγμή που επιτεύχθηκε το δεύτερο γκολ στο 52′ από τον Σισέ, το ματς έγειρε οριστικά προς το κόκκινο.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε το 4-3-3 ως τον κατάλληλο σχηματισμό για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι. Ο Πορτογάλος άρχισε τον Βατσλίκ στην εστία, στο ντεμπούτο του, τους Παπασταθόπουλο και Σισέ στο κέντρο της άμυνας, τον Λαλά στο δεξιό άκρο και τον Ρέαμπτσιουκ στο αριστερό. Μαντί Καμαρά, Αγκιμπού Καμαρά και Εμβιλά ήταν οι τρεις χαφ, ο Βαλμπουενά και ο Μασούρας αγωνίστηκαν στα άκρα της επίθεσης και ο Ελ Αραμπί βρέθηκε στην κορυφή.

Ο Ολυμπιακός άρχισε το παιχνίδι με καλή στιγμή, με τον Εμβιλά να σουτάρει στο 4’ από το ημικύκλιο και να «ξυρίζει» το δοκάρι. Ακολούθησε ένα παγωμένο 20λεπτο, πριν ακολουθήσει η «ερυθρόλευκη» καταιγίδα. Στο 23’ ο Σισέ, στο 24’ ο Μασούρας, στο 26’ ο Παπασταθόπουλος και στο 27’ ο Ελ Αραμπί αστόχησαν από πλεονεκτικές θέσεις και δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Η Σλόβαν αναθάρρησε και με τον Ραμπιού και τον Βάις προσπάθησε να μπει στην περιοχή του Βατσλίκ, αλλά ο Σισέ ήταν εκεί για να τους σταματήσει. Αφού πέρασαν οι κίνδυνοι, έφτασε η ώρα για το πρώτο γκολ στο 37’. Ο Σισέ πέρασε στην επίθεση και τα δύο σουτ του κόντραραν στα σώματα, για να στρωθεί η μπάλα στον Μάντι Καμαρά, ο οποίος με φαλτσαριστό σουτ σκόραρε!

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος να «κλειδώσει» την πρόκριση και στο 52’ διπλασίασε τα τέρματα του. O Βαλμπουενά έκανε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από τον Μασούρα, σε πρώτο χρόνο ο Καμαρά πήγε να σκοράρει, απέκρουσε ο Κοβάν και στην επαναφορά ο Σισέ την έστειλε στα δίχτυα.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν σταμάτησαν εκεί και έψαξαν τρίτο γκολ. Ο Μασούρας και ο Αγκιμπού προσπάθησαν ανεπιτυχώς και τελικά τη δουλειά την έκανε ο… Μποζίκοφ! Στο 68’ Κόρνερ του Βαλμπουενά από δεξιά, κεφαλιά του Βαλμπουενά στο πρώτο δοκάρι και ο Μποζίκοφ τη βρήκε και την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.

Μετά το 3-0 οι γηπεδούχοι διατήρησαν με ευκολία το προβάδισμα τους και η όποια διάθεση των ποδοσφαιριστών της Σλόβαν για να μειώσουν, εξανεμίστηκε γρήγορα. Το μόνο σημαντικό γεγονός ήταν ο τραυματισμός του Σισέ, ο οποίος στάθηκε άτυχος σε μία γεμάτη εμφάνιση του και αντικαταστάθηκε στο 75’ από τον Μάρκοβιτς.

Δείτε τα γκολ του παιχνιδιού: