Ασύλληπτο είναι το μέγεθος της καταστροφής και από τις μεγάλες φωτιές στην Καλιφόρνια, που συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα. Συγκεκριμένα, η καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον ξεπερνά το ένα εκατομμύριο στρέμματα.

Τα πυροσβεστικά συνεργεία παλεύουν συνολικά με δέκα μεγάλες πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένης και της λεγόμενης Dixie Fire, της δεύτερης μεγαλύτερης που έχει καταγραφεί στην πολιτεία και η οποία από μόνη της έχει μετατρέψει σε στάχτη 570.000 στρέμματα και πάνω από 1.000 ακίνητα.

Κατά την τελευταία ενημέρωση σήμερα, η Dixie Fire που θεωρείται ότι ξεκίνησε από το δίκτυο ηλεκτροδότησης της PG&E Corp. είναι υπό έλεγχο μόνο σε ποσοστό 31%.

Νέο θλιβερό ρεκόρ σε καμένη έκταση

Για να προλάβει τα χειρότερα και νέες δικαστικές περιπέτειες δεδομένου πως είναι ήδη στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών, η PG&E ανακοίνωσε πως από αύριο θα αρχίσει διακοπές ρεύματος σε περίπου 40.000 πελάτες της στη βόρεια Καλιφόρνια προκειμένου να αποτρέψει να ξεσπάσουν νέες φωτιές από τα ηλεκτρικά καλώδια, καθώς επικρατεί παρατεταμένη ξηρασία και δυνατοί αέρηδες.

Με δεδομένο πως οι φωτιές δεν έχουν καν σβήσει ακόμη, δεν μπορεί να υπολογιστεί το ακριβές μέγεθος της καταστροφής.

Όμως, είναι βέβαιο πως ο μέχρι τώρα απολογισμός από τις πυρκαγιές που ξεπερνά το ένα εκατ. στρέμματα αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ.

Συγκριτικά πέρυσι, μέσα στο ίδιο διάστημα, είχαν καταστραφεί 838.000 στρέμματα.