Σαλάτα με κατσικίσιο τυρί, φιστίκια Αιγίνης και βινεγκρέτ

Η γλυκόξινη γεύση της φράουλας την κάνει ιδανική για σαλάτες και βινεγκρετ.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία – παρασκευή 25′ Ψήσιμο 12′

 

ΥΛΙΚΣ (για 4 μερίδες)

100 γρ. φιστίκια Αιγίνης (καθαρό βάρος)

360 γρ. κατσικίσιο τυρί chèvre, σε 4 φέτες

200 γρ. ρόκα baby

300 γρ. σπανάκι baby

1 ραντίτσιο, χοντροκομμένο

1 φινόκιο σε λεπτές φέτες

4-5 ραπανάκια, σε λεπτές φέτες

250 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση

Ανθός αλατιού

Για τη βινεγκρέτ

300 γρ. φράουλες

50 γρ. νερό

50 γρ. μέλι

20 φύλλα φρέσκου δυόσμου

60 γρ. λευκό μπαλσάμικο

160 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο χαμηλής οξύτητας

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καβουρδίζουμε τα φιστίκια Αιγίνης στους 150°C, για περίπου 10 λεπτά. Τα σπάμε με ένα μαχαίρι σε πιο μικρά κομμάτια. Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 200°C και ψήνουμε, πάνω σε ταψάκι με λαδόκολλα, για 2 λεπτά το κατσικίσιο τυρί, ίσα να μαλακώσει.

Βινεγκρέτ: Ρίχνουμε τις φράουλες σε μια κατσαρόλα μαζί με το νερό, το μέλι και τα φύλλα δυόσμου. Σιγοβράζουμε να συμπυκνωθούν κατά το ήμισυ, περίπου για 10 λεπτά, και αφήνουμε να κρυώσουν. Αδειάζουμε το μείγμα στον κάδο του μπλέντερ, μαζί με το μπαλσάμικο και χτυπάμε καλά να γίνει κρέμα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ και χτυπάμε με έναν αβγοδάρτη, προσθέτοντας σιγά-σιγά το λάδι, μέχρι να δέσει. Προσθέτουμε αλάτι.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για τη σαλάτα, εκτός από το τυρί. Ανακατεύουμε καλά μαζί με τη βινεγκρέτ. Βάζουμε από πάνω το τυρί και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk