Aντίστροφα μετρά ο χρόνος και για την τυπική ολοκλήρωση της συμφωνίας που αφορά την εξαγορά – μαμούθ 2 δισ. ευρώ της εταιρείας Chipita από τη πολυεθνική Mondelez, μετά και την έκθεση αποτίμησης της PwC και τις σχετικές αποφάσεις του ΔΣ της εταιρείας στα τέλη Ιουνίου 2021.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε τη διάσπαση και τη λύση της Chipita και τη σύσταση δύο νέων εταιρειών, της Chipita Foods και της Chipita Global, καθώς και τη μεταβίβαση όλων των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων στις δύο νέες εταιρίες μέσω καθολικής διαδοχής. Η αξία των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων που θα μεταβιβαστούν στην Chipita Foods θα διαμορφώσει μετοχικό κεφάλαιο 85,397 εκατ. ευρώ.

Αντίστοιχα η αξία των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων που θα μεταβιβαστούν στην Chipita Global θα διαμορφώσουν το μετοχικό της κεφάλαιο σε 1,057 δισ. ευρώ. Η Chipita Global αποκτά τοσύνολο των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων της Chipita, τα δικαιώματα σημάτων τα δικαιώματα για την εδαφική περιοχή χωρών εκτός της ΝΑ Ασίας καθώς και κάθε πληροφορία σχετικά με τις προδιαγραφές του εξοπλισμού.

Η Chipita Foods αποκτά 8.000 ονομαστικές μετοχές που έχει η Chipita Foods στην Black Cherry, το σύνολο των μετοχών που έχει η Chipita στην Chipita Holdings, καθώς και όλα τα δικαιώματα και υποχρεώσεις πουσχετίζονται με τη σύμβαση κοινής επιχείρησης μεταξύ της Chipita και της Britannia Industries Limited (στην Ινδία) μαζί με τη σύμβαση άδειας τεχνολογίας και παροχής τεχνολογικών υπηρεσιών μεταξύ της Chipita, της Britchip Foods Limited και Britannia Industries Limited, όλα τα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις που σχετίζονται με το εργαστήριο Ερευνας και Ανάπτυξης της Chipita που υποστηρίζει την Κοινή Επιχείρηση στην Ινδία.

Η διαδικασία προχωρά με λύση και μεταβίβαση των περιουσιακών της στοιχείων σε δύο νέες εταιρείες, δηλαδή χωρίς εκκαθάριση. Η καθαρή θέση της εταιρείας Chipita εκτιμάται σε 1.143.157.771 ευρώ, μετά τις προσαρμογές τις οποίες διενήργησε η PwC στις λογιστικές αξίες των λογαριασμών του ενεργητικού και των υποχρεώσεων.