Κάτω από τις 30.000 δολάρια υποχώρησε την Τρίτη η τιμή του Bitcoin, χάνοντας ενδοσυνεδριακά όλα τα κέρδη που ενέγραψε από την αρχή του έτους.

Σύμφωνα με την Coin Metrics, η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος υποχώρησε έως και κατά 11% στα 28.911 δολάρια, κάτω από το επίπεδο των 29.026 δολαρίων όπου έκλεισε το 2020. Εν συνεχεία ανέκαμψε οριακά.

Οι αναλυτές παρακολουθούσαν το επίπεδο των 30.000 δολαρίων ως βασικό επίπεδο στήριξης στα διαγράμματα μετά την πτώση του κρυπτονομίσματος τον Μάιο.  Πλέον η τεχνική ανάλυση τοποθετεί το επόμενο επίπεδο στήριξης  στις 20.000 δολ.

Το Bitcoin υποχώρησε δραματικά τον Μάιο μετά από μερικά tweets του Ίλον Μασκ σχετικά με περιβαλλοντικές ανησυχίες που σχετίζονται με το bitcoin και στη συνέχεια ακόμη περισσότερο στις αρχές Ιουνίου γύρω από τους φόβους για τη χρήση του κρυπτονομίσματος στην επίθεση ransomware Colonial Pipeline.

Από τότε καταγράφει μεγάλες διακυμάνσεις, δέχοντας πλήγματα από τους περιορισμούς που επιβάλλονται από την Κίνα.

Η τιμή άγγιξε για λίγο τις 40.000 δολάρια την περασμένη εβδομάδα και έπεσε ξανά τη Δευτέρα.

Με τις απώλειες της Τρίτης, το bitcoin έχει μειωθεί στο μισό από το υψηλό όλων των εποχών που ξεπέρασε τα 64.000 δολάρια στα μέσα Απριλίου.