Με τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης σχετίζεται η επίσκεψη της προέδρου της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην Αθήνα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης

Μιλώντας στον Ant1, ο ίδιος υπογράμμισε ότι το σχέδιο που έχει καταρτίσει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των πόρων αυτών, προβλέπει επενδύσεις ύψους περίπου 59 δις ευρώ την επόμενη πενταετία, οι οποίες θα έχουν ως αποτέλεσμα και μεταξύ άλλων, την δημιουργία 200.000 μόνιμων θέσεων εργασίας και την αύξηση των μισθών.

Από εκεί και πέρα, περί τα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου αναμένεται να καταφθάσουν τα πρώτα κονδύλια στη η χώρα μας, με την Ελλάδα να αναμένεται να υποδεχτεί τα πρώτα 4 δις. ευρώ, τα οποία αναμένεται να κατευθυνθούν  σε μια σειρά από επενδύσεις.

Ο στόχος της ελληνικής κυβέρνησης είναι να έρθουν στην ελληνική οικονομία κοντά στα 7,9 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του χρόνου.

Η έναρξη του Ταμείου για την Ελλάδα θα πραγματοποιηθεί σε επίσημη τελετή στην Αρχαία Αγορά της Αθήνας την Πέμπτη 17 Ιουνίου, παρουσία της προέδρου της Κομισιόν φον ντερ Λάιεν, η οποία αναμένεται να παρευρεθεί στη χώρα μας την ίδια ημέρα.

Σε αυτήν την τελετή αναμένεται να λάβει χώρα η επίσημη έναρξη για το κυβερνητικό σχέδιο «Ελλάδα 2.0».

Η πρόεδρος της Κομισιόν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και σύμφωνα με πληροφορίες, θα επιβλέψει διαδικτυακά σημαντικά έργα που προβλέπεται να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρέπει να δοθεί και η έγκριση του Συμβουλίου Υπουργών και στη συνέχεια να ακολουθηθεί μια διαδικασία σύναψης συμβάσεων.

Ανάμεσα στα πρώτα έργα που θα χρηματοδοτηθούν, θα είναι η ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών, το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και το «Εξοικονομώ επιχειρήσεων».