Έξοδο στις αγορές επιχειρεί η ΔΕΗ, η οποία μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ στις 05 Μαρτίου  σχετικά με την έκδοση ενός κοινού ομολογιακού δανείου, προτίθεται να προβεί σε έκδοση και προσφορά ομολογιών συνολικής ονομαστικής αξίας 500 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς εξασφαλίσεις, που συνδέονται με στόχους βιωσιμότητας (sustainability-linked bonds) και λήγουν το 2026 (οι «Ομολογίες Βιωσιμότητας» ή οι «Ομολογίες»), με την επιφύλαξη των συνθηκών και της ζήτησης στην αγορά.

Τα έσοδα από την Προσφορά θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή  υφιστάμενου δανεισμού, για γενικούς εταιρικούς σκοπούς και για την πληρωμή των δαπανών και εξόδων της Προσφοράς. Η ΔΕΗ σκοπεύει στην εισαγωγή των Ομολογιών Βιωσιμότητας στο Χρηματιστήριο του Δουβλίνου προς διαπραγμάτευση στη Διεθνή Χρηματιστηριακή Αγορά (Global Exchange Market) αυτού, ή σε κάποιον άλλο τόπο διαπραγμάτευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

H HSBC και η Goldman Sachs ενεργούν ως από κοινού Διεθνείς Συντονιστές και Κύριοι Διαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών, η Citigroup ως από κοινού Διεθνής Συντονιστής και Συνδιαχειριστής του Βιβλίου Προσφορών, και οι Alpha Bank, Ambrosia Capital Limited, AXIA Ventures Group Limited, Credit Suisse Securities, Sociedad de Valores, S.A., Eurobank, J.P. Morgan, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος   και Τράπεζα Πειραιώς   ενεργούν ως από κοινού Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών σε σχέση με την Προσφορά. Η HSBC   επίσης ενεργεί ως Σύμβουλος Διάρθρωσης για Ομολογίες Βιωσιμότητας  (Sustainability-Linked Bond Structuring Advisor). Το roadshow της Προσφοράς ξεκινά σήμερα.

Η ΔΕΗ είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός και προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα, καθώς και ο μοναδικός ιδιοκτήτης του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο διαχειρίζεται η ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε., 100% θυγατρική της, παρέχοντας ηλεκτρική ενέργεια σε περίπου 6,1 εκατομμύρια πελάτες. Για περισσότερα από 70 χρόνια, η ΔΕΗ είναι στην πρώτη γραμμή στην Ελλάδα στον τομέα της ενέργειας και αναπόσπαστο μέρος του εξηλεκτρισμού της χώρας. Η ΔΕΗ είναι εισηγμένη και οι μετοχές της διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών με κεφαλαιοποίηση περίπου 2,07 δισεκατομμυρίων ευρώ στις 5 Μαρτίου 2021.