Πατατόσουπα με τσορίθο ή σαλάμι Λευκάδος και κόκκινο λάχανο

Πώς ένα πιάτο σούπας απογειώνεται από τα συνοδευτικά.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

 

Προετοιμασία 15 ΄Μαγείρεμα 40 ΄

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

4κ.σ. ελαιόλαδο

1 κιλό πατάτες καθαρισμένες κομμένες σε μέγεθος μπουκιάς

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

1 μικρό φινόκιο ψιλοκομμένο

150γρ. τζορίθο ή σαλάμι Λευκάδος σε κύβους

1 μοσχολέμονο, τον χυμό

500ml σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο

500ml ξινόγαλο

2κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

1κ.γ. καπνιστή πάπρικα

3 κ.σ. γιαούρτι

Για το σερβίρισμα 

2κ.σ. βούτυρο

200γρ. κόκκινο λάχανο κομμένο σε λεπτές φέτες

1 κ.σ. μέλι

1κ.σ. ξύδι βαλσάμικο

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μία βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με τις πατάτες ,το κρεμμύδι, το σκόρδο, το φινόκιο  και το σαλάμι να γυαλίσουν για 3 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό από το μοσχολέμονο και τον ζωμό, αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από το γιαούρτι) συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά ακόμα ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και πολτοποιούμε με το ραβδομπλέντερ. Προσθέτουμε το γιαούρτι και αλατοπιπερώνουμε.

Σερβίρισμα

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, προσθέτουμε το λάχανο να γυαλίσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 3 λεπτά

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε τη σούπα και σε κάθε πιάτο προσθέτουμε λίγο λάχανο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk