Είναι πάνω -κάτω γνωστό ότι από την αρχή σχεδόν της λειτουργίας του, το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, δεν σταμάτησε να δίνει έμφαση στην δια βίου εκπαίδευση τόσο των επαγγελματιών του κινηματογράφου όσο και του κοινού διαφόρων ηλικιών.

Θέλοντας λοιπόν να ενδυναμώσει τον εκπαιδευτικό του ρόλο, το Φεστιβάλ Δράμας εγκαινιάζει ένα νέο, σταθερό εκπαιδευτικό εργαλείο για μελλοντικές δράσεις στο πλαίσιο της διεξαγωγής του Pitching Lab που εφέτος κλείνει επτά χρόνια λειτουργίας.

Το νέο πρόγραμμα θα λέγεται LAB και θα περιλαμβάνει εκπαιδευτική ψηφιακή πλατφόρμα για επαγγελματίες και παιδιά, masterclasses, εργαστήρια, Pitching Lab, residencies (εκπαιδευτικά προγράμματα φιλοξενίας σπουδαστών και επαγγελματιών), και άλλες δράσεις. Επικεφαλής του θα είναι η κα Βαρβάρα Δούκα.

Το πρώτο τριήμερο LAB του 2021 (πραγματοποιείται με την υποστήριξη  του Creative Europe) θα διεξαχθεί  5-7 Φεβρουαρίου online μέσω zoom και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δηλώσει συμμετοχή στο info@dramafilmfestival.gr.

Θα συμμετέχουν οι Βαρβάρα Δούκα, Τζωρτζίνα Κακουδάκη , Ντενίς Νικολάκου , Στάθης Παρασκευόπουλος και Θέλγια Πετράκη, ενώ σε συζήτηση με συντονιστή τον σκηνοθέτη Ηλία Δημητρίου, θα πάρουν μέρος οι σκηνοθέτες Ρηνιώ Δραγασάκη , Γιώργος Ζώης,Τζώρτζης Γρηγοράκης , Γιώργος Μπουγιούκος, Χάρης Βαφειάδης και Γιάννης Μπουγιούκας.

Ναυαρχίδα των εργαστηρίων του DISFF παραμένει βέβαια το DRAMA PITCHING LAB που λειτουργεί εδώ και επτά χρόνια και από το οποίο έχουν παραχθεί περισσότερες από 20 ταινίες μικρού μήκους  -ταινίες οι οποίες έχουν μια αξιοσημείωτη πορεία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες:

info@dramafilmfestival.gr (Γραμματεία Φεστιβάλ Δράμας)

Γραφεία Δράμας: τηλ. 25210 47575

Γραφεία Αθήνας: τηλ. 210 3300309

Site: https://www.dramafilmfestival.gr/

Facebook:  https://www.facebook.com/dramafilmfestival/

Instagram: https://www.instagram.com/dramafilmfestival/

Youtube: https://www.youtube.com/user/dramafilmfestival/