Μεγάλη επιτυχία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και συγκεκριμένα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Γιάννη Σακαρίδη στην παρθενική του διοργάνωση σε αυτή την θέση, το γεγονός ότι ο πολωνός σκηνοθέτης Πάβελ Παβλικόφσκι  θα είναι μέλος της φετινής κριτικής επιτροπής του Διεθνούς Τμήματος του 43ου Φεστιβάλ. Διεθνώς αναγνωρισμένος δημιουργός, ο Παβλικόφσκι  κέρδισε για την ταινία του “Ida” το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας  2015, πέντε βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, ένα βραβείο BAFTA και άλλες διακρίσεις.

Η ταινία του “Ψυχρός Πόλεμος” για την οποία είχε δώσει το παρόν στο φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας,  έκανε πρεμιέρα στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών το 2018, όπου και έλαβε το βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας. Μεταξύ άλλων απέσπασε  τρεις υποψηφιότητες στην 91η Απονομή των Βραβείων Όσκαρ (Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Καλύτερης Σκηνοθεσίας και Καλύτερης Φωτογραφίας) .

Επίσης, ο σκηνοθέτης θα συμμετάσχει σε μια ανοιχτή συζήτηση για την τελευταία του ταινία «Ψυχρός πόλεμος» την οποία θα συντονίσει η κινηματογραφοθεραπεύτρια Ντενίς Νικολάκου. Η ταινία δίνει ένα καλό έναυσμα ώστε το κοινό να κατανοήσει την αξία και την λειτουργία της κινηματογραφοθεραπείας (cinematherapy) και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να δουλέψουμε πάνω στο κινηματογραφικό έργο προκειμένου να αντλήσουμε θεραπευτικά στοιχεία.

Στην κριτική επιτροπή του Διεθνούς Διαγωνιστικού μέλη θα είναι επίσης η ηθοποιός Θέμις Μπαζάκα, οι σκηνοθέτες Λευτέρης Χαρίτος και Στέργιος Πάσχος και η συγγραφέας Λένα Διβάνη.

Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί 20-26 Σεπτεμβρίου