Μια μικρή κινηματογραφική ιστορία τριάντα δευτερολέπτων που λαμβάνει χώρα μέσα σε ένα ταξί, είναι το οπτικοακουστικό σποτ του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και του Hellenic Film Commission στο ταξίδι του 61ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που θα αρχίσει την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου.

https://vimeo.com/470653797

Το μικρό αυτό φιλμ υπογράφει η Θέλγια Πετράκη της οποίας η τρίτη ταινία μικρού μήκους «Bella» έχει γυρίσει τον κόσμο και αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Η Θ. Πετράκη έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο CAL-ARTS των Ηνωμένων Πολιτειών με πτυχίο (BA) στον Κινηματογράφο, και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA) στο τμήμα Ανθρωπολογίας του πανεπιστημίου UCL (Ηνωμένο Βασίλειο).

Έχει επίσης σκηνοθετήσει τις ταινίες μικρού μήκους: «Pray» (2012) (παίχθηκε στα φεστιβάλ Palm Springs, Uppsala, Austin κ.α.), «Helga Är I Lund» (2016), που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Clermont Ferrand καθώς και το μεσαίου μήκους ντοκιμαντέρ «Εγώ και οι άλλοι» (2015), μια συμπαραγωγή με τη COSMOTE TV.

Η «Bella» πήρε μέρος στο Berlinale Short Film Station 2019 και βραβεύτηκε στην επίσημη πρεμιέρα της στο διεθνές φεστιβάλ Visions du Reel της Ελβετίας με Ειδική Μνεία. Παίχθηκε επίσης στο φεστιβάλ του Oberhausen της Γερμανίας όπου τιμήθηκε με το E-Flux Prize και στο Φεστιβάλ Δράμας όπου κέρδισε τον Χρυσό Διόνυσο.

Αυτή την εποχή συνεχίζει τα ταξίδια της σε διεθνή αναγνωρισμένα φεστιβάλ, την ώρα που η δημιουργός του βρίσκεται στο στάδιο ανάπτυξης της πρώτης της ταινίας μεγάλου μήκους.

Βασικοί συντελεστές του σποτ του ΕΚΚ είναι οι Άλεξ Έσσλιν (σενάριο), Κώστας Ταγκαλάκης (παραγωγός), Θοδωρής Μιχόπουλος (διεύθυνση φωτογραφίας) και οι ηθοποιοί Χρήστος Στέργιογλου, Δημήτρης Μπίτος που παίζουν αντιστοίχως τον πελάτη και τον οδηγό του ταξί.