Μια νέα στρατηγική επένδυση, της φαρμακευτικής βιομηχανίας «ELPEN A.E.», προϋπολογισμού 51 εκατομμυρίων ευρώ από την οποία πρόκειται να δημιουργηθούν 75 θέσεις εργασίας, ενέκρινε σήμερα η Διϋπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ).

H επενδυτική πρόταση της «ELPEN A.E. ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ» αφορά στο σχεδιασμό και την ανάπτυξη καθετοποιημένης δραστηριότητας έρευνας-ανάπτυξης-παραγωγής-προώθησης θεραπείας νέων φαρμακευτικών προϊόντων υψηλής προστιθέμενης αξίας (value added pMDIs), που στοχεύουν στη θεραπεία οξέων και χρόνιων νοσημάτων του αναπνευστικού συστήματος (άσθμα-Χρόνια Αναπνευστική Πνευμονοπάθεια).

Οι τρεις δράσεις της επένδυσης

-Η Δράση 1 αναφέρεται στην έρευνα και ανάπτυξη των εν λόγω νέων (value added pMDIs) φαρμακευτικών μορφών υψηλής προστιθέμενης αξίας που σε συνδυασμό με εξειδικευμένη συσκευή θα επιτυγχάνουν επιτυχή χορήγηση του φαρμάκου.

-Η Δράση 2 αναφέρεται στην κατασκευή νέου εργοστασίου της εταιρείας ELPEN στην ΒΙΟΠΑ Κερατέας για την παραγωγή και προώθηση των παραπάνω φαρμακευτικών μορφών. Η κατασκευή του εργοστασίου αποτελεί νέα εγκατάσταση για την παραγωγή προϊόντων υψηλής καινοτομίας και υψηλής προστιθέμενης αξίας που η εταιρεία δεν παράγει μέχρι σήμερα.

-Η Δράση 3 σχετίζεται με την κατασκευή νέου πειραματικού εργαστηρίου Πειραματικής – Εφαρμοσμένης Βιοϊατρικής Έρευνας και Εκπαίδευσης στα Σπάτα.

Η Επιτροπή συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Λίνας Μενδώνη και Επικρατείας, κ. Γιώργου Γεραπετρίτη, του Αναπληρωτή Υπουργoύ Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Νίκου Παπαθανάση, του Υφυπουργού για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, κ. Κώστα Φραγκογιάννη και των Γενικών Γραμματέων Ιδιωτικών Επενδύσεων & ΣΔΙΤ, κ. Ορέστη Καβαλάκη και Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας και Πρόεδρο του Enterprise Greece, κ. Γιάννη Σμυρλή.