Άσκηση προσομοίωσης του εμβολιασμού για το νέο κορονοϊό (COVID-19), πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Το ΠΓΝΙ, είναι καθ΄ όλα έτοιμο να ξεκινήσει τον εμβολιασμό του προσωπικού του, έχουν ήδη καταρτιστεί οι πίνακες ημερήσιου προγράμματος εμβολιασμού, έχει στελεχωθεί πλήρως το εμβολιαστικό κέντρο με το απαιτούμενο ανθρώπινο δυναμικό, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσηλευτικού Ιδρύματος. Σύμφωνα με την Διοίκηση, αφού παραλειφθούν οι πρώτες δόσεις του εμβολίου, ξεκινάει από Τρίτη 29/12/2020 ο εμβολιασμός, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους του Νοσοκομείου .

Ο εμβολιασμός για την 1η δόση του εμβολίου του υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι και την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021. Το προσωπικό θα εμβολιαστεί για τη δεύτερη δόση, 21 μέρες μετά τη μέρα που θα λάβει την πρώτη δόση, όπως ορίζεται από το πρωτόκολλο, στο πλαίσιο της έναρξης του εμβολιασμού.

Στην ανακοίνωση η Διοίκηση επισημαίνει, πως «στόχος όλων μας είναι να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο μέρος του υγειονομικού και λοιπού προσωπικού, το δυνατόν γρηγορότερα, ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα εμβολιασμού και με τη σκέψη αυτή καλούμε και την υπόλοιπη κοινότητα να πράξει το ίδιο, συμμετέχοντας στον εμβολιασμό, ώστε χρησιμοποιώντας το όπλο που μας έδωσε η επιστήμη και έχουμε πλέον στα χέρια μας, να μπορέσουμε όλοι μαζί να αναχαιτίσουμε τον ιό και να περάσουμε το συντομότερο δυνατό σε ρυθμούς κανονικότητας».

Πηγή: ΑΜΠΕ