Μυστήριο καλύπτει τον σχηματισμό δικογραφίας από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων σε βάρος δύο πυροτεχνουργών της ΕΛ.ΑΣ για παράνομο τζόγο σε καφενείο στην Ηλιούπολη, σε πατάρι του οποίου ωστόσο βρέθηκε σημαντική ποσότητα πυρίτιδας.

Κι αυτό με το δεδομένο ότι στον συγκεκριμένο χώρο είχε συχνή παρουσία τουλάχιστον ένας εκ των ενστόλων με υπόνοιες ότι ίσως μπορεί να χρησιμοποιείτο για παρασκευή εκρηκτικών υλών!

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ, όπως παρουσιάζει «το Βήμα», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε καφενείο της Ηλιούπολης όπου εντοπίσθηκαν συνολικά εννιά άτομα να παίζουν χαρτιά παραβιάζοντας βεβαίως και τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, εντός του καφενείου βρέθηκαν δύο αστυνομικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών που είχαν μεταβεί εκεί με το υπηρεσιακό όχημα τους, κι ενώ υποτίθεται ότι ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Η εν λόγω έρευνα όμως άρχισε να λαμβάνει άλλες σημαντικές διαστάσεις όταν στο πατάρι του καφενείου βρέθηκε ποσότητα πυρίτιδας τουλάχιστον 2-3 κιλών , ενώ σε αυτό βρέθηκε και μία δικογραφία που είχε συνταχθεί σε βάρος ενός από τους πυροτεχνουργούς για την απώλεια υπηρεσιακού οχήματος πριν από μερικά χρόνια.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου φέρεται μάλιστα να ανέφερε ότι ο πυροτεχνουργός τού είχε ζητήσει να χρησιμοποιεί αυτό το πατάρι για άγνωστους λόγους.

Ακόμη, μετά την έρευνα στην ΕΛΑΣ στην κατοικία του εν λόγω αστυνομικού, διαπιστώθηκε ότι συγγενικά του πρόσωπα επιχείρησαν να πετάξουν – εν όψει της άφιξης των αστυνομικών – κι άλλη ποσότητα πυρίτιδας βάρους περίπου τεσσάρων κιλών.

Ο πυροτεχνουργός υποστήριξε στους αστυνομικούς ότι τη χρησιμοποιούσε νομίμως σε κυνήγι. Επιπλέον και σε άλλον θαμώνα του καφενείου βρέθηκε να έχει παρανόμως όπλο στο σπίτι του.