Στο fund της CVC ο όμιλος Vivartia

H αξία της συμφωνίας θα ξεπεράσει τα 600 εκατ. ευρώ

Mε επίσημη ανακοίνωσή της η Marfin Investment Group επιβεβαίωσε τη συμφωνία πώλησης της Vivartia στο fund της CVC.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε η εταιρεία, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΜIG σε έκτακτη συνεδρίασή του αξιολόγησε τη δεσμευτική προσφορά των επενδυτικών κεφαλαίων της «CVC Capital Partners», για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στη «VIVARTIA ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε.».

Αφού έλαβε υπόψη τη θετική εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου «N.M. Rothschild & Sons Limited» και επιπροσθέτως την έκθεση της «Ernst & Young Business Advisory Solutions S.A.» για το δίκαιο και εύλογο του προσφερθέντος τιμήματος και συζήτησε αναλυτικά τους όρους της συμφωνίας και τα λοιπά δεδομένα, αποφάσισε ομόφωνα να κάνει αποδεκτή την προσφορά της CVC και να προχωρήσει άμεσα στην υπογραφή της δεσμευτικής σύμβασης αγοραπωλησίας των μετοχών της VIVARTIA.

Υπενθυμίζεται ότι το προσφερθέν τίμημα για το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της VIVARTIA ανέρχεται στο ποσό των 175.000.000, από το οποίο το τίμημα που αναλογεί στο ποσοστό 92,08% του μετοχικού κεφαλαίου της VIVARTIA κυριότητος της ΜIG ανέρχεται στο ποσό των 161.135.640,74 και θα καταβληθεί ολοσχερώς κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της συναλλαγής. Η αγοράστρια αναλαμβάνει το σύνολο του δανεισμού της VIVARTIA, ο οποίος ανέρχεται σήμερα σε περίπου 425 εκατ. περίπου, ανεβάζοντας τη συνολική αποτίμηση της εταιρείας άνω των 600 εκατ. ευρώ.

Η συναλλαγή τελεί υπό την έγκριση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της MIG και την έγκριση των αρμόδιων αρχών ανταγωνισμού.
Η Vivartia είναι ο μεγαλύτερος όμιλος τροφίμων της χώρας που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τις εταιρείες Δέλτα Τρόφιμα, Μπάρμπα Στάθης, Goody’s, Evererst κ.ά. Το 2019 ο όμιλος πραγματοποίησε πωλήσεις 629 εκατ ευρώ από και ebitda 68,7 εκατ. ευρώ.

Το fund της CVC έχει επενδύσει στη χώρα μας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αποκτώντας το Θεραπευτήριο Υγεία (από την MIG)μ το νοσοκομείο Metropolitan, το Ιασώ General, απέκτησε συμμετοχή στην Skroutz,.gr, εξαγόρασε τις μαρίνες του τουρκικού ομίλου Dogus σε Ελλάδα, Κροατία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έχει υποβάλει προσφορά και για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

Η ΜIG ανακοίνωσε επίσης την επίτευξη κατ’ αρχήν συμφωνίας με την δανείστριά της Tράπεζα Πειραιώς, υπό την αίρεση τελικών εγκρίσεων των αρμόδιων επιτροπών της Τράπεζας, για την παράταση του χρόνου αποπληρωμής του υπολειπόμενου δανεισμού της κατά 3 έτη, με δικαίωμα επέκτασης για 1 επιπλέον έτος, με μειωμένο επιτόκιο ανερχόμενο σε 3%, από το οποίο 1% θα καταβάλλεται μετρητοίς και το υπόλοιπο θα κεφαλαιοποιείται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Δείτε επίσης
Οικονομία
Σίβυλλα
Helios Kiosk