Η ακρίβεια και η φτώχεια θερίζουν την Τουρκία, με φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να παίζουν με τον πόνο του τουρκικού λαού, προτείνοντάς του να τρώει κεφτέδες χωρίς κιμά – που έχει ακριβύνει πολύ.

Σε μια περίοδο που οι τιμές του κρέατος και του κιμά, στην Τουρκία, είναι υψηλές, σε αντίθεση με τους μισθούς των εργαζομένων, το φιλοκυβερνητικό κανάλι ATV, μετέδωσε μια «περίεργη» όπως χαρακτηρίστηκε εκπομπή  με συνταγή για σπιτικούς κεφτέδες χωρίς κιμά.

«Μια σημαντική συνταγή στο ATV. Αν δεν μπορείτε να αγοράσετε κρέας, μην ανησυχείτε ότι δεν μπορείτε να φάτε κεφτέδες», έλεγαν στην εκπομπή.

Θέμα συζήτησης στα social media

Η εκπομπή που έγινε θέμα συζήτησης στα social media, της γειτονικής χώρας. Όπως αναφέρουν τα tourkikanea, o Ατιλαν Σερτέλ, βουλευτής Σμύρνης του κόμματος CHP, σε δήλωσή του, ανέφερε πως στη Γερμανία με τον κατώτατο μισθό μπορεί κάποιος και αγοράζει 204 κιλά κρέας ενώ στην Τουρκία με τον κατώτατο μισθό μπορεί να αγοράσει μόνο 36 κιλά κρέας.

Ο εκπρόσωπος του CHP Φαΐκ Οζτράκ δε, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Στα φιλικά προς το παλάτι τηλεοπτικά δίκτυα άρχισαν να δείχνουν συνταγές με κεφτεδάκια δίχως κρέας. Απομακρυνθήκατε τόσο πολύ από τον λαό;».