Βαθιά εγκλωβισμένος στη δίνη μιας διαλυτικής εσωστρέφειας από την οποία δείχνει ανήμπορος να αποδράσει παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο θόρυβος που προκαλούν οι έριδες και οι συγκρούσεις πνίγει την αντιπολιτευτική του φωνή καθηλώνοντάς τον σε χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις.  

Τα εσωκομματικά μέτωπα θυμίζουν Λερναία Ύδρα. Κάθε φορά που διακηρύττεται ή επιχειρείται η περιλάλητη φυγή προς τα εμπρός ένας νέος σκελετός από τα χρόνια της διακυβέρνησης βγαίνει από τα ντουλάπια. 

Οι χθεσινές καταγγελίες του Σταύρου Κοντονή μπορεί να προκαλούν νέες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ταυτόχρονα υπερβαίνουν τα εσωκομματικά σύνορα.  

Ο πρώην υπουργός επέλεξε τη μέρα που αναμενόταν η ανακοίνωση των ποινών για τους χρυσαυγίτες για να δηλώσει πως είχε προειδοποιήσει εγκαίρως ότι οι διατάξεις του νέου Ποινικού Κώδικα ευνοούν την εγκληματική οργάνωση.

Και δεν ήταν ο μόνος. Σοβαρές ενστάσεις είχαν εκφράσει τότε τόσο η Νέα Δημοκρατία, η οποία σε ανακοίνωσή της δήλωνε ότι οι «σκανδαλώδεις διατάξεις ευνοούν ευθέως τη Χρυσή Αυγή», όσο και η ίδια η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας ότι τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης από τη μείωση των ποινών για «διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης».

Ανάλογες επιφυλάξεις είχαν εκφραστεί και από άλλες πλευρές. Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο που είχε γράψει τότε στο «Βήμα» ο Γιώργος Φλωρίδης με τίτλο: «Ποινικός Κώδικας: Η νομιμοποίηση του ανήθικου».

Απέναντι σε όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει τουλάχιστον μια εξήγηση.  

ΤΟ ΒΗΜΑ