Αντιμέτωποι με την «τέλεια καταιγίδα»

Το παγκόσμιο τσουνάμι ανατροπών, από την υγειονομική και οικονομική κρίση ως το Μεταναστευτικό και τις γεωπολιτικές μεταβολές, απειλεί να παρασύρει τις κρατούσες σταθερές και να οδηγήσει σε κατάρρευση το διεθνές σύστημα ισορροπιών

Αποδιοργανωτικές και φονικές πανδημίες, απόλυτα καταστροφικοί κυκλώνες, αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις, παρεπόμενες κοινωνικές αναστατώσεις και αμφισβητήσεις, γεωπολιτικές ασυμμετρίες, τοπικές εντάσεις και συγκρούσεις συνοδευόμενες από αναθεωρητικές στοχεύσεις κρατών και υπερφίαλες διεκδικήσεις ηγεσιών συνυπάρχουν αίφνης στον έτσι κι αλλιώς αβέβαιο κόσμο μας, απειλώντας τους πάντες και τα πάντα.

Αυτό που συμβαίνει στην παρούσα φάση στον πλανήτη είναι μοναδικό. Είναι σαν ξαφνικά να άνοιξε το κουτί, ή ακριβέστερα το πιθάρι της Πανδώρας, και να ξεχύθηκαν στη Γη όλα τα κακά του κόσμου τούτου.

Η εποχή φαντάζει απόλυτα ασταθής, οι όποιες σταθερές τείνουν να χαθούν, όλα απειλούνται με εκθεμελίωση και συντριβή από ένα πολυδιάστατο και ανεξέλεγκτο κύμα ανισορροπίας που δεν λέει να κοπάσει.

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί σήμερα

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk