Ναυμαχία της Σαλαμίνας: Διεθνής ομογενειακή διαδικτυακή εκδήλωση για τα 2.500 χρόνια

Στο πλαίσιο των σχεδιασμένων δράσεων για το επετειακό έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020», το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού των Νοτιοδυτικών Πολιτειών Αμερικής (Hellenic Cultural Center of the Southwest HCC-SW ) και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών συνδιοργανώνουν, την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, διεθνή ομογενειακή διαδικτυακή εκδήλωση, για την επέτειο των 2500 ετών από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Στο πλαίσιο των σχεδιασμένων δράσεων για το επετειακό έτος «Θερμοπύλες – Σαλαμίνα 2020», το Ελληνικό Κέντρο Πολιτισμού των Νοτιοδυτικών Πολιτειών Αμερικής (Hellenic Cultural Center of the Southwest HCC-SW ) και η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών συνδιοργανώνουν, την Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020, διεθνή ομογενειακή διαδικτυακή εκδήλωση, για την επέτειο των 2500 ετών από τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας.

Στην εκδήλωση, την οποία θα παρακολουθήσουν και θα χαιρετίσουν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, Ομότ. Καθ. Ιωάννης Χρυσουλάκης, και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού των Νοτιοδυτικών Πολιτειών Αμερικής, κ. Γιάννης Ρεμεδιάκης, θα συμμετέχουν με ομιλίες τους ο Πρέσβης επί τιμή Δημήτριος Ηλιόπουλος, πρώην εκπρόσωπος της ΕΕ στους διεθνείς οργανισμούς στη Γενεύη (ΟΗΕ) και τη Χάγη και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ) και ο Επίκουρος Καθηγητής Ναυτικής Ιστορίας της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων κ. Ζήσης Φωτάκης. Μετά τους κυρίως ομιλητές, στην εκδήλωση θα αναπτύξουν, επίσης, τις απόψεις τους για τη σημασία του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας στις μέρες μας και εκπρόσωποι της νέας σπουδάζουσας γενιάς στις ΗΠΑ.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των κάτωθι φορέων:

Για τη συμμετοχή και την παρακολούθηση της εκδήλωσης έχουν αναρτηθεί οι απαραίτητες οδηγίες στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού των Νοτιοδυτικών Πολιτειών Αμερικής (https://www.hcc-sw.org/events/calendar/hcc-events/114-celebration-for-the-2500-years-from-battle-of-salamis).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk