Ήταν μια επετειακή συναυλία έξω από τα συνηθισμένα. Όσοι βρέθηκαν την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στον Κήπο του Μεγάρου έζησαν μια βραδιά διαφορετική, συναισθηματικά φορτισμένη, αλλά και με απρόοπτα.

Οι 900 φίλοι του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα δεν πτοήθηκαν καθόλου, αλλά περίμεναν υπομονετικά επί μία ώρα, φορώντας τις μάσκες τους, να ξαναέρθει το ρεύμα για να μοιραστούν με την Παυλίνα Βουλγαράκη, τον Γιάννη Κότσιρα, τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον Διονύση Τσακνή στιγμές από τη μουσική διαδρομή του Λαυρέντη.

Μαζί τους ήταν ο Διονύσης Σαββόπουλος, που άνοιξε τη βραδιά μιλώντας με συγκινητικά λόγια για τον αγαπημένο του μουσικό συνοδοιπόρο, και ο Γιάννης Ζουγανέλης που εμφανίστηκε ως έκτακτος προσκεκλημένος για να τιμήσει με τον δικό του τρόπο τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Τη βραδιά έκλεισε η κόρη του, Μαρία Κλάρα, που ευχαρίστησε το κοινό και τους καλλιτέχνες για τη συμμετοχή τους σ’ αυτή τη συναυλία-γιορτή. Με τους φίλους μουσικούς του Λαυρέντη ένωσαν τις φωνές τους και οι θεατές που τραγούδησαν μαζί τους δύο κομμάτια που όλοι αγαπήσαμε, το «Πόσο σε θέλω» και το «Τι ζητάω;».