Σε φυλάκιση 101 ετών για σωρεία ληστειών είχε καταδικασθεί το 2010 ο 52χρονος ποινικός που συνελήφθη –μαζί με έναν 32χρονο συνεργό του- από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την διάπραξη 16 ένοπλων ληστειών σε σούπερ μάρκετ και σε ταχυδρομικό κατάστημα, την τελευταία διετία, στις περιοχές του Ιλίου, του Περιστερίου και της Πετρούπολης!

Αυτό προκύπτει από την δικογραφία της υπόθεσης που παρουσιάζει «Το Βήμα» με παράθεση οπτικού υλικού από την δράση του.

Ο 52χρονος ωστόσο είχε αποφυλακισθεί πέντε χρόνια αργότερα από περιφερειακή φυλακή (ΣΣ αντιμετώπιζε κατηγορίες και για σωματικές βλάβες κατά συρροή). Αμέσως μετά, τον Σεπτεμβριο του 2015 , κατηγορήθηκε και συνελήφθη για ληστείες σε πρατήρια καυσίμων και καταστήματα του ΟΠΑΠ στις περιοχές του Χαϊδαρίου και του Περιστερίου. Ωστόσο αφέθηκε σύντομα ελεύθερος και τον Ιούνιο του 2017 είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του για ληστεία που είχε διαπράξει στις 29 Ιουλίου 2016 , μαζί με δύο συνεργούς του σε κατάστημα του ΕΛΤΑ στο Αγρίνιο. Από τότε υπολογίζεται ότι μετατόπισε την δράση του στα δυτικά προάστια της Αθήνας όπου προχωρούσε στις προαναφερόμενες ληστείες κυρίως κάθε Παρασκευή ή Σαββατο. Όπως εικονίζεται στο οπτικό υλικό ο ληστής αρπάζει χρήματα από ένα ή δύο ταμεία ενώ κοιτάζει γύρω του για να μην υπάρξει εγκλωβισμός του στο σημείο.

Η σύλληψη του φέρεται να υπήρξε μετά την αναζήτηση οπτικού υλικού της κίνησης διαφυγής του . Όπως σημειώνεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της Ασφάλειας Αττικής «στην διαφυγή του διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα μάρκας Yamaha μοντέλο TDM άνευ πινακίδων κυκλοφορίας . Από την υπηρεσία μας συστήθηκε ειδική ομάδα για την αναζήτηση του. Μετά τη διάπραξη ληστείας σε σούπερ μαρκετ που βρίσκεται επί της οδού Ανατολικής Ρωμυλίας στην Πετρούπολη την 30η Μαΐου 2020 και περί ώρα 4:50μμ από την υπηρεσία μας συλλέχθηκαν και κατασχέθηκαν βιντεοληπτικό υλικό αποκλειστικά από κλειστά κυκλώματα καταστημάτων κατά τη διαδρομή που ακολούθησε ο δράστης . Κινούμενος αρχικά επί της οδού Ανατολικής Ρωμυλίας ακόλουθως διήλθε από τις οδούς Ανδρέα Παπανδρέου με κατεύθυνση προς Περιστέρι Λεωφόρο Θηβών και κινήθηκε στην οδό Φαρσάλων»

Λίγες ώρες αργότερα η ΕΛΑΣ εντόπισε σε γειτονικό σημείο μία παρόμοια μοτοσυκλέτα με αυτή που χρησιμοποιείτο στις ληστείες που έφερε πινακίδες κι η οποία διαπιστώθηκε ότι ανήκε στον 52χρονο ποινικό. Ακολούθησε πολυήμερη παρακολούθηση του σημείου από αστυνομικούς, όπου διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω ποινικός με τον συνεργό του μετέβαιναν στο σημείο προκειμένου να βάφουν τα πλαστικά μέρη του εν λόγω δικύκλου,  προκειμένου να αλλοιώνονται τα δεδομένα της ΕΛΑΣ για το δίκυκλο των ληστειών.  Στην δικογραφία αναφέρεται ότι ο ληστής κατόρθωσε να χρησιμοποιήσει σε μία ακόμη ληστεία την εν λόγω μοτοσικλέτα γιατί ένα μικρό διάστημα είχε σταματήσει η παρακολούθηση του από την ΕΛΑΣ ή υπήρχε άλλη στόχευση. Ακόμη έχουν καταγραφεί συνομιλίες για την «ατυχία» που είχε στον σχεδιασμο μίας από τις ληστείες «να …μην παίρνει εμπρός η μηχανή”