Για προγραμματισμένη δραστηριότητα κάνει λόγο το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu όσον αφορά τη μεταφορά 40 τεθωρακισμένων από τη Συρία στην Ανδριανούπολη δίνοντας διαφορετική διάσταση στην είδηση που μετέδωσαν νωρίτερα άλλα τουρκικά μέσα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, πρόκειται για προγραμματισμένη δραστηριότητα της 2ης Στρατιάς με έδρα τη Μαλάτεια και δεν πρόκειται για οποιαδήποτε μεταφορά στρατευμάτων στα σύνορα με την Ελλάδα.

Τα επίμαχα δημοσιεύματα

Νωρίτερα, μεγάλα τουρκικά ΜΜΕ -ανάμεσά τους οι ιστοσελίδες cumhuriyet και η haberler– μετέδωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις από το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησαν να μεταφέρουν τανκς από τα σύνορα με τη Σύρια, στα σύνορα με την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, περίπου δύο κονβόι φορτηγών ξεκίνησαν από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας μεταφέροντας 40 τανκ με τελικό προορισμό την Αδριανούπολη. Τα τανκ θα μεταφερθούν από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας με τρένο στην Αδριανούπολη.

«Από τις περιοχές Χατάι, Ρεϊχανλί και Κουμλού, στα σύνορα με τη Συρία τα τανκς φορτώθηκαν σε νταλίκες και ξεκίνησαν για την Αδριανούπολη» ανέφερε χαρακτηριστικά το άρθρο, το οποίο αναπαρήγαγαν αμέσως αρκετά τουρκικά ΜΜΕ.

Μάλιστα, δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες του φερόμενου στρατιωτικού κονβόι με προορισμό τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης σχολίαζαν ότι «η αποστολή του γαλλικού αεροπλανοφόρου Σαρλ ντε Γκωλ και των ελλήνων στρατιωτών στο Καστελόριζο ήταν η στάλα που ξεχείλισε το ποτήρι».