Πολλές πιθανότητες να κάνει μια καλή πορεία στο US Open έχει ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Και αυτό γιατί οι διοργανωτές δημοσιοποίησαν την αρχική λίστα των συμμετοχών για το φετινό τουρνουά, με τον Έλληνα τενίστα να είναι τέταρτος μεταξύ των παικτών που βρίσκονται στο «Top 10» της παγκόσμιας κατάταξης.

Ο νεαρός πρωταθλητής, ο οποίος είναι Νο 6 στον κόσμο και την επόμενη εβδομάδα θα γιορτάσει τα 22α γενέθλιά του (12/8/1998), βρίσκεται στο Νο 4 του κυρίως ταμπλό, καθώς ο -κάτοχος του τίτλου- Ράφα Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ δεν θα μετάσχουν στη διοργάνωση που είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί το διάστημα 31/8-13/9 στη Νέα Υόρκη.

Πάνω από τον Τσιτσιπά στην αρχική λίστα συμμετοχών βρίσκονται ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι Νο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, καθώς και οι Ντόμινικ Τιμ (Αυστρία) και Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Ρωσία).

Συνολικά επτά παίκτες από το «Top 10» βρίσκονται στη λίστα συμμετοχών, με τους υπόλοιπους να είναι ο Γερμανός Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο Ιταλός Ματέο Μπερετίνι και ο Βέλγος Νταβίντ Γκοφέν.

Στο μεταξύ, εννέα παίκτριες από το «Top 10» της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκονται στην αρχική λίστα συμμετοχών στο γυναικείο τουρνουά, με τη Ρουμάνα Σιμόνα Χάλεπ να είναι Νο 1 στο ταμπλό.

Στο Νο 5 του ταμπλό βρίσκεται η Καναδή -κάτοχος του τίτλου- Μπιάνκα Αντρεέσκου, ενώ στο Νο 8 είναι η Αμερικανίδα Σερένα Ουίλιαμς, έξι φορές νικήτρια στο US Open και κάτοχος συνολικά 23 τίτλων σε τουρνουά γκραν σλαμ.