Η μεγάλη μέρα της ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς για τους «16» του Europa League πλησιάζει, με τους ερυθρόλευκους να συνεχίζουν την προετοιμασία τους για τη «μάχη» του Μολινό (6/8, 22:00).

Ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο Καραϊσκάκη ψάχνει το διπλό που θα στείλει τον Ολυμπιακό στη Γερμανία για το Final 8 της δεύτερης τη τάξει ευρωπαϊκής διοργάνωσης και θα διατηρήσει ακέραιο το όνειρο της κατάκτησης ενός ευρωπαϊκού.

Από την άλλη, ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο και οι λύκοι ετοιμάζονται με τη σειρά τους για έναν τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό, αφού έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα έχουν ένα και μοναδικό στόχο.

Την κατάκτηση του Europa League. Βλέπετε, η κατάκτηση του Κυπέλλου από την Άρσεναλ το περασμένο Σάββατο «πέταξε» εκτός ευρωπαϊκών εισιτηρίων τη Γουλβς και πλέον οι λύκοι θα συμμετέχουν τη νέα σεζόν σε διοργάνωση της UEFA μόνο αν κατακτήσουν το Europa League. Εφόσον γίνει αυτό τότε θα μπουν αυτόματα στους ομίλους του Champions League, δείγμα του πόσο μεγάλο κίνητρο έχει η αγγλική ομάδα απέναντι στον Ολυμπιακό.

Βέβαια για να πάει όλο τον δρόμο μέχρι τον τελικό η Γουλβς θα πρέπει να περάσει το εμπόδιο των Πειραιωτών και η αλήθεια είναι ότι έχουν πολλή δουλειά αν θέλουν να συνεχίσουν. Στην Αγγλία αναφέρονται με κολακευτικά λόγια στον Ολυμπιακό, τόσο για την επική πρόκριση επί της Άρσεναλ στον προηγούμενο γύρο του Europa League, αλλά και για τις εμφανίσεις απέναντι στην Τότεναμ και τη Γουλβς (στο πρώτο παιχνίδι).

Μάλιστα, οι Άγγλοι παρουσιάζουν και ποιους παίκτες θα πρέπει να προσέξει περισσότερο η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο Σάντο για να μην μπει σε μπελάδες, κάνοντας ένα έξτρα και ιδιαίτερο σκάουτινγκ σε πέντε ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού για διαφορετικούς λόγους στον καθένα.

Η ανάλυση της expressandstar.com:

Το «πολυβόλο» Γιουσέφ Ελ Αραμπί

Ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι αναμφίβολα ο παίκτης που πρέπει να προσέξει περισσότερο από τον καθένα η Γουλβς προκειμένου να πάρει την πρόκριση. Ο αρχισκόρερ του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν είναι ένας από τους πιο έξυπνους και ικανότατους επιθετικούς του Europa League και σίγουρα έχει τρομερή επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Είναι αυτός εξάλλου που σκόραρε το τέρμα του πρώτου ματς στο Καραϊσκάκη, ενώ μπορεί να βρει τέρμα με κάθε πιθανό και… απίθανο τρόπο.

Τη φετινή σεζόν μετράει 27 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, οδηγώντας τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στη Superleague σκόραρε 20 τέρματα, ενώ έχει ακόμη 5 στο Champions League και 2 στο Europa League. Στα αξιοσημείωτα είναι πως ο Μαροκινός έχει και 8 ασίστ, ενώ ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο είναι δεδομένο ότι θα «απαιτήσει» ιδιαίτερη προσοχή στο μαρκάρισμα του από τον Κόνορ Κόαντι.

Ο «μαέστρος» Ματιέ Βαλμπουενά

Είναι ο πιο γνωστός ποδοσφαιριστής στο ρόστερ του Ολυμπιακού. Η εμπειρία του, η αξία του και η καριέρα του μιλούν από μόνες τους για την ικανότητα του Βαλμπουενά, ο οποίος είναι ο ηγέτης στη φετινή πορεία του Ολυμπιακού.

Μετά από σπουδαία καριέρα και εκατοντάδες συμμετοχές σε Μαρσέιγ, Λιόν, Φενέρ, Ντιναμό Μόσχας και εθνική Γαλλίας, ο 35χρονος πλέον μεσοεπιθετικός βρήκε το λιμάνι του και οδήγησε τον Ολυμπιακό και πάλι στους τίτλους.

Οι αριθμοί του είναι «μαγικοί» με τον Γάλλο παιχταρά να έχει 23 ασίστ σε 40 αγώνες, ενώ παράλληλα μετράει και 9 τέρματα τη φετινή σεζόν, με τους Άγγλους να κάνουν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή κίνδυνο – θάνατο για οποιαδήποτε αντίπαλη άμυνα.

Ο «ογκόλιθος» Ουσεϊνού Μπα

Ο Ουσεϊνού Μπα μετά τον Ιανουάριο είναι αναντικατάστατος στην άμυνα του Ολυμπιακού και λόγω της απουσίας του Σεμέδο (αποβλήθηκε στο πρώτο ματς) θα ηγηθεί της ερυθρόλευκης άμυνας.

Θα είναι παρτενέρ με τον Παπέ Αμπού Σισέ, όπου συνέθεσαν ένα εξαιρετικό δίδυμο στα παιχνίδια που αγωνίστηκαν με αποκορύφωμα το τελευταίο, στο οποίος ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 3-0 την ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί πως γίνεται αναφορά για τον Σενεγαλέζο και τις εμφανίσεις του με την Άρσεναλ, ενώ τονίζεται ότι έχει εκτοξεύσει την αξία του, η οποία πλέον αγγίζει διψήφιο νούμερο.

Ο αεικίνητος Μαντί Καμαρά

Ο Μαντί Καμαρά είναι ο παίκτης – κλειδί του φετινού Ολυμπιακού. Ο Αφρικανός μέσος κάνει τα πάντα μέσα στο γήπεδο, τρέχει ασταμάτητα, μαρκάρει, πιέζει, κλέβει, μοιράζει και φυσικά σκοράρει. Πρόκειται για έναν σύγχρονο μέσο, ο οποίος θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κεντρικούς μέσους της Γουλβς τόσο με την κινητικότητα του αλλά και με τα τρομερά πόδια που διαθέτει.

Είναι μόλις 23 ετών και θεωρείται ήδη ένας από τους καλύτερους μέσους στην Ευρώπη, ενώ είναι το κορυφαίο περιουσιακό στοιχείο των ερυθρόλευκων. Η αξία του κυμαίνεται μεταξύ 20-25 εκατ. ευρώ, ενώ η επίδραση του στο παιχνίδι της ομάδας του Μαρτίνς είναι τεράστια. Χαρακτηριστική είναι η εμφάνιση του στο πρώτο ματς με τη Γουλβς, αλλά και η μπαλιά στο γκολ του Ελ Αραμπί στο Καραϊσκάκη απέναντι στους λύκους.

Ο… πρωτάρης Μπόμπι Αλέν

Ο πέμπτος παίκτης που πρέπει να προσέξει η Γουλβς είναι ο Μπόμπι Αλέν. Ο λόγος είναι διαφορετικός από τους υπόλοιπους τέσσερις, καθώς πρόκειται για τον δεύτερο γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Ο Ζοσέ Σα θα απουσιάσει από το ματς στο Μολινό και τη θέση του θα πάρει ο Αλέν.

Ο Γάλλος τερματοφύλακας είναι μια αξιόλογη περίπτωση, όμως τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί ελάχιστα με τη φανέλα των ερυθρόλευκων, με τον Νούνο Εσπίριτο Σάντο να μην ξέρει τι θα συναντήσει. Αυτό λοιπόν αποτελεί εν μέρει ένα πρόβλημα για τους λύκους, με τον Πορτογάλο τεχνικό να οφείλει να προσέξει τον Αλέν, αφού δεν μπορεί να «τεστάρει» τις ικανότητες του, καθώς θα είναι και η πρώτη του συμμετοχή στο Europa League.