Ήταν γνωστό και αναμενόμενο εδώ και καιρό, ωστόσο, πλέον, είναι επίσημο.

Ο Ίκερ Κασίγιας αποφάσισε να «κρεμάσει» τα γάντια του και να δώσει τέλος στην 20χρονη πορεία του στα γήπεδα, σε ηλικία 39 ετών.

Ο Ισπανός τερματοφύλακας έμεινε ελεύθερος από την Πόρτο μετά το τέλος του συμβολαίου του και δεν θέλησε να βρει άλλο ποδοσφαιρικό σταθμό.

Ο κορυφαίος πορτιέρο της Ισπανίας για τον 21ο αιώνα κλείνει μία πολύ σπουδαία καριέρα, με τίτλους, διακρίσεις αλλά μία θέση στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης. Ξεκινήσε την καριέρα του το 1999, όταν προβιβάστηκε στην ανδρική ομάδα του ισπανικού συλλόγου σε ηλικία μόλις 18 ετών. Από τότε, έγραψε ιστορία με τους «μερένχες» και έβαλε το όνομά του στους «θρύλους» του συλλόγου.

Μέτρησε συνολικά 725 συμμετοχές (!) και έγινε ο δεύτερος με τις περισσότερες στα χρονικά της Ρεάλ, με τον Ραούλ να διατηρεί την πρωτιά με 741. Το 2015 αποφάσισε να μεταβεί στην Πόρτο, όπου η προσφορά του ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμη. Έπαιξε σε 156 αγώνες και κράτησε 74 φορές την εστία του ανέπαφη. Κατέκτησε κάθε διαθέσιμο τίτλο που μπορούσε. Το κύπελλο Πορτογαλίας ήταν το τελευταίο του και το μοναδικό που έλειπε από την συλλογή του.

Στην Μαδρίτη, σήκωσε πέντε πρωταθλήματα, δύο κύπελλα και τέσσερα Σούπερ Καπ Ισπανίας, τρία Champions League, τρία Παγκόσμια Συλλόγων και δύο UEFA Super Cup.

Από την άλλη, στην Πορτογαλία, πανηγύρισε ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο ενώ κατέκτησε και δύο Σούπερ Καπ της χώρας.

Εκτός από το συλλογικό, ο Κασίγιας έγραψε ιστορία και στο διεθνές επίπεδο. Βασικό και αναντικατάστατο μέλος της εθνικής Ισπανίας στην «χρυσή» εξαετία της ομάδας. Μάλιστα, ήταν πρώτος σε συμμετοχές (167), προτού τον ξεπεράσει ο Σέρχιο Ράμος. Κατέκτησε δύο EURO και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ και στα τρία, ήταν με το περιβραχιόνιο στο μπράτσο.

Πριν από ένα χρόνο, διαγνώστηκε με πρόβλημα στην καρδιά, ωστόσο η Πόρτο του ανανέωσε το συμβόλαιο για ακόμα ένα χρόνο. Όπως είναι λογικό, δεν έπαιξε σε κανένα παιχνίδι, όμως ήταν παρών στις φιέστες του πρωταθλήματος και του κυπέλλου.