Την αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του Diamond League της Ντόχα ανακοίνωσαν σήμερα (3/8) οι διοργανωτές. Έτσι, το φετινό μίτινγκ, το οποίο ήταν αρχικά προγραμματισμένο για τις 9 Οκτωβρίου, θα διεξαχθεί δύο εβδομάδες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 25 Σεπτεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο αγώνας στην Ντόχα, ο οποίος παραδοσιακά «ανοίγει την αυλαία» της σειράς του Diamond League, επρόκειτο αρχικά να πραγματοποιηθεί στις 17 Απριλίου, αλλά αναβλήθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διοργανωτών, θα διεξαχθούν 12 αγωνίσματα στην Ντόχα, ενώ εν ευθέτω χρόνω θα ανακοινωθεί η λίστα με τα ονόματα των αθλητών που θα αγωνιστούν στην πρωτεύουσα του Κατάρ.

Πάντως, στη σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι «εξαιτίας της συνεχιζόμενης παγκόσμιας κατάστασης υγείας και των συνεχώς μεταβαλλόμενων κανονισμών για την COVID-19, το καλαντάρι του Diamond League για το 2020 παραμένει προσωρινό και υπόκειται σε περαιτέρω αλλαγές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ύστερα από τους αγώνες επίδειξης που έλαβαν χώρα μέσα στο καλοκαίρι σε Όσλο και Ζυρίχη, η σεζόν του Diamond League αναμένεται να αρχίσει στο Μονακό στις 14 Αυγούστου. Στη συνέχεια είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν μίτινγκ σε Στοκχόλμη, Λοζάνη, Βρυξέλλες, Ρώμη/Νάπολη, Ντόχα και σε κάποια πόλη της Κίνας, η οποία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Από το φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα του Diamond League έχουν ματαιωθεί τα μίτινγκ σε Γιουτζίν, Λονδίνο, Παρίσι, Ραμπάτ, Γκέιτσχεντ και Σανγκάη.