Συστάσεις για τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ατομική υγιεινή και προστασία σε όλους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή τα φαινόμενα χαλάρωσης.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, παρατηρήθηκε συνωστισμός σε μαζικές συγκεντρώσεις όπως πανηγύρια και εορταστικές εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικές ήταν επίσης οι εικόνες που μεταδόθηκαν από την Αλίαρτο Βοιωτίας, και μάλιστα παρουσία εκπροσώπων του ελληνικού κοινοβουλίου, όπου τα περιοριστικά μέτρα δεν τηρήθηκαν με τους ειδικούς  να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και απαγόρευσης ανάλογων εκδηλώσεων μέσα στο καλοκαίρι.

Ο κ. Μητσοτάκης μέσω Twitter υπενθύμισε ότι «έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας, κυρίως στους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, να είμαστε υπεύθυνοι στις συμπεριφορές μας».

Αναλυτικά, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει στην ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Τwitter: «Μετά από σχεδόν 3 μήνες πειθαρχίας, παντού στον κόσμο βλέπουμε φαινόμενα χαλάρωσης στα μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό. Όμως, έχουμε μία υποχρέωση απέναντι στους συμπολίτες μας, κυρίως στους ηλικιωμένους, τους χρόνια πάσχοντες, να είμαστε υπεύθυνοι στις συμπεριφορές μας».