Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας όλοι οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι δικάστηκαν για την υπόθεση των Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων από την προμήθεια των 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου Apache.

Η υπόθεση αφορούσε τη σύμβαση των Αντισταθμιστικών Ωφελημέτων, που υπεγράφη το 2003 επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου μεταξύ του ΥΕΘΑ και της αμερικανικής εταιρείας BOEING. Υποκατασκευάστρια της τελευταίας για την υλοποίηση της Σύμβασης επιλέχθηκε η ελληνική εταιρεία SONAK του επιχειρηματία κ. Θωμά Λιακουνάκου, που φέρετο σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ότι προκάλεσε ζημία στο Ελληνικό Δημόσιο περί τα 27εκ. $.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών μετά από πολύμηνη και διεξοδική ακροαματική διαδικασία, ωστόσο έκρινε ότι δεν στοιχειοθετούνται οι αποδιδόμενες σε βάρος των κατηγορουμένων πράξεις και ότι σε κάθε περίπτωση το Ελληνικό Δημόσιο δεν ζημιώθηκε από την εν λόγω προμήθεια.

Με την απόφαση του το Δικαστήριο κήρυξε αθώους τόσο τον επιχειρηματία  κ. Θωμά Λιακουνάκο, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος  για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε απιστία, όσο και τον πρώην Γενικό Διευθυντή Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ κ. Σπυρίδωνα Τραυλό αλλά και 9  ακόμη αξιωματικούς ε. α. στο στρατό που χειρίστηκαν την επίμαχη Σύμβαση, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για απιστία.

Να σημειωθεί ότι είναι η 3η κατά σειρά περίπτωση προμήθειας οπλικού συστήματος οπού ο Θ. Λιακουνάκος , το οποίο υπερασπίστηκαν οι δικηγόροι Θανάσης Κανελλόπουλος και Πάρης Τσάμης , κρίθηκε αθώος για τις πράξεις που αρχικά του είχαν αποδοθεί.