Εγκρίθηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) η μελέτη ανάπτυξης του παραθεριστικού τουριστικού χωριού στην Κασσιόπη της Κέρκυρας, το οποίο αποτελείται από ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα 5 αστέρων, συνολικής δυναμικότητας 180 κλινών, από συγκρότημα επαύλεων και διαμερισμάτων, από ένα κέντρο αναζωογόνησης καθώς και από τουριστική λιμενική εγκατάσταση.

Επιπλέον, το ΚΕΣΑ, το οποίο συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού & Αστικού Περιβάλλοντος, κ. Ευθύμιου Μπακογιάννη, εξέτασε και ενέκρινε και άλλα πολεοδομικά  και αρχιτεκτονικά θέματα. Μεταξύ άλλων εγκρίθηκαν:

-η υπαγωγή στις διατάξεις του σχετικού νόμου σε ακίνητο που περιλαμβάνει κτίριο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διατηρητέο από τη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας -και «έργο τέχνης» από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού- το οποίο βρίσκεται επί της οδού Αθηνάς, στην περιοχή του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, του Δήμου Αθηναίων.

-ο  καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης και αλλαγής χρήσης σε διατηρητέο κτίριο, επί των οδών Καραϊσκου και  Αλκιβιάδου του Δήμου Πειραιά.

-ο καθορισμός συμπληρωματικών ειδικών όρων και περιορισμών δόμησης σε  διατηρητέο κτίριο επί της οδού Προδίκου, στην περιοχή Μεταξουργείου, του Δήμου Αθηναίων.