Για «δυσφημιστικές δηλώσεις» και «αυθαίρετους συνειρμούς» του Σάμπυ Μιωνή κάνει λόγο η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Παράλληλα, κάνει λόγο για προσπάθεια ποινικοποίησης νόμιμων δικονομικών ενεργειών της.

Ολόκληρη η δήλωση της Ελένης Τουλουπάκη

Η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη μετά την ηχογραφημένη συνομιλία που κατέθεσε στην προανακριτικής επιτροπή της Βουλής ο επιχειρηματίας Σ. Μιωνή έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Με αφορμή τις πρόσφατες άκρως δυσφημιστικές δηλώσεις του κ. Μιωνή, ο οποίος με βάση μια ηχογραφημένη συνομιλία προβαίνει σε παντελώς αυθαίρετους συνειρμούς θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: Όλες οι ανακριτικές πράξεις στις οποίες αναφέρεται (κατάθεση Φαλτσιανί το Μάρτιο του 2016, κατ οίκον έρευνα κλπ) διενεργήθηκαν κατ εντολή και κατ εποπτεία του κ. Π. Αθανασίου ως προϊστάμενου της Οικονομικής Εισαγγελίας στην υπηρεσία του οποίου υπηρετούσαμε ως επίκουροι οικονομικοί εισαγγελείς από το Νοέμβριο του 2015 κατόπιν δικού του αιτήματος.

»Η δικογραφία την οποία αναφέρει ότι σχηματίσαμε εγώ και οι συνάδελφοί μου κ.κ Καλούδης και Ντζουρας δήθεν με δική μας πρωτοβουλία σχηματίστηκε και παραγγέλθηκε επίσης από τον κ. Αθανασίου, για τον οποίο για προφανείς λόγους δεν κάνει κανένα συνειρμό ο καταγγέλλων.

»Σε μια περίοδο που η πατρίδα μας αντιμετώπιζε τη χρεοκοπία προσπαθήσαμε αξιοποιώντας τα στοιχεία που αξιοποίησε όλη η υπόλοιπη Ευρώπη για την είσπραξη των διαφυγόντων φόρων να πράξουμε ότι επέβαλε το καθήκον και η συνείδησή μας.

»Παρακολουθούμε έκπληκτοι μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια ποινικοποίησης νόμιμων δικονομικών ενεργειών. Είμαστε ίσως η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που συμβαίνει κάτι ανάλογο.

»Ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν δεν κατηγορήθηκαν δικαστικοί λειτουργοί γιατί έπραξαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους. Δε θα μετατραπούμε σε απλούς διεκπεραιωτές υποθέσεων όπως επιθυμούν κάποιοι. Θα παραμείνουμε αληθινοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης ως το τέλος!»